29 / 03 / 2024

En çok harcama kiraya yapılıyor!

En çok harcama kiraya yapılıyor!

Türkiye İstatistik kurumunun açıkladığı son verilere göre; yıllar içerisinde hane halkında en çok harcama kiraya yapıldı.



Merakla beklenen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2008'de 4 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğü azaldı. 2020' yılında bu rakam 3,3 olarak seyretti.

En çok harcama kiraya yapılıyor!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hanehalkı bütçe araştırmasının 2019 yılı sonuçlarına göre, Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,1 ile konut ve kira harcamaları pay alırken ikinci sırayı yüzde 20,8 ile gıda ve alkolsüz içecek harcamaları, üçüncü sırayı ise yüzde 16,5 ile ulaştırma harcamaları aldı. Toplam tüketim harcamalarında en düşük payı alan harcama grupları ise yüzde 2,2 ile sağlık, yüzde 2,5 ile eğitim hizmetleri ve yüzde 3,1 ile eğlence ve kültür oldu.

Gelir ve yaşam koşulları araştırması sonuçlarına göre ise; 2019'da konutun mülkiyet durumları incelendiğinde, aile üyelerinin yüzde 58,8'inin oturduğu evin kendilerine ait olduğu, yüzde 25,6'sının ise kiracı olduğu kaydedildi.

Türkler en çok konuta ve kiraya para harcıyor!


Geri Dön