26 / 04 / 2024

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom'un açıkladığı verilere göre, En çok satılık konut ve arsa aranan iller belli oldu. Peki en çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?



Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingatcom tarafından merakla beklenen verilere göre, 2021'de en çok satılık konut mega kent İstanbul'dan, satılık arsa ise Egenin incisi İzmir'den arandı.

Anadolu Ajansı'nını aktardığına göre, Zingatcom, 2021'de ülke genelinde en çok satılık konut ve arsa aranan il ve ilçeleri resmen açıkladı.

Zingatcom ziyaretçilerinin yıl boyunca en çok satılık konut araması gerçekleştirdiği şehirler arasında mega kent İstanbul ilk sırada yer aldı. Açıklanan resmi verilere göre, mega kent İstanbul’u da Egenin incisi İzmir, başkent Ankara, Muğla ve Mersin izledi.

Merakla beklenen rakamlara göre, satılık konut aranan ilçeler sıralamasında, geçen sene olduğu gibi bu sene de Kuşadası birinciliği kaptırmadı.

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Açıklanan resmi verilere gçre, 2021 senesi boyunca en çok satılık konut araması gerçekleştirilen ilçeler arasında Kuşadası’ndan sonra Trabzon Ortahisar, Muğla Bodrum, İstanbul Esenyurt ve Beylikdüzü ilk beşi paylaştı.

- En çok satılık konuy ve arsa araması yapıldı

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2021'de platformda gayrimenkul araması gerçekleştiren kullanıcıların konut tipi tercihleri, emlak yatırımındaki yönelimi de ortaya çıkarmış oldu.

Açıklanan resmi verilere göre, satılık kategorisinde en fazla arama gerçekleştirilen gayrimenkul tipleri arasında apartman dairesi ve arsa yer aldı. Yine açıklanan verilere göre, apartman dairesi ve arsadan sonra da talep görenler sırasıyla villa, müstakil ev ve prefabrik ev oldu.

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası talep artışı yaşanan satılık arsa aramalarında 2021'in ön plana çıkan şehri Egenin incisi  İzmir  olurken, İzmir ile beraber ilk beş sırada İstanbul, Antalya, Bursa ve Kayseri yer aldı.

Konya Akşehir ise en çok satılık arsa araması gerçekleştirilen ilçeler arasında ilk sırada bulunurken, mega kent İstanbul’un Çatalca ve Şile, Muğla’nın Milas ve Fethiye ilçeleri satılık arsa kategorisinde Akşehir’den sonra geldi.

Zingat tarafından yapılan açıklamada görüşleri yer alan Zingat Satış ve Ticari İlişkiler Direktörü Eser Karaismailoğlu, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Kurdaki hareketlilik sonucu diğer ülke vatandaşlarının da bölgeye yoğun ilgi gösterdiklerini gözlemliyoruz. Özellikle, yılın son çeyreğinde yurt dışından aldığımız trafik iki katına çıkmış durumda. En çok konut aranan diğer ilçelerde de yabancıların ilgisinin yanında, kredi faiz oranlarının düşmesiyle beraber iç talebin canlandığını takip ediyoruz. Özellikle Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde, merkezi ilçelere göre fiyatların daha makul seviyede olması vatandaşlarımızın bu iki ilçeye ilgisini artıran önemli bir husus. İnşaat maliyetlerinde son bir yılda oluşan sıra dışı artışlar sebebiyle şu anda üretilen konutların fiyatlarının net şekilde artacağı da tahmin ediliyor. Bu da talebi artıran önemli etkenlerden birisi.”

En çok satılık konut ve arsa aranan iller hangileri?

Villa ve müstakil ev kategorilerinin cazibesini koruduğunu dile getiren Eser Karaismailoğlu, “Salgın süreci insanların evleriyle barıştığı ve bununla beraber yaşam alanlarını da çok sorguladıkları bir dönem oldu. Doğayla iç içe yaşama motivasyonuna sahip vatandaşlar, bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri sıfır projelere veya ikinci el konut tipine daha fazla ilgi gösterdiler.” dedi.

Arsa yatırımı ile ilgili de önemli açıklamalar yapan Karaismailoğlu, “Yakın zamanda hizmete açılan Kuzey Marmara Otoyolu, İzmir-İstanbul Otoyolu ve yapımında artık sona gelinen 1915 Çanakkale Köprüsü güzergâhında bulunan bölgelerde arayışların yoğunlaştığını gözlemliyoruz. Muğla konut kategorisinde olduğu gibi arsa yatırımı yapanlar için bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Arsa yatırımı yapacak vatandaşlarımızın yatırım yapacakları arsanın konumu, inşaata uygunluğu gibi temel bilgilerden mutlaka emin olmaları lazım." dedi.

Gayrimenkul sektörü 2022'de yeni rekorlara imza atacak!


Geri Dön