19 / 04 / 2024

En çok turist çeken altıncı ülke : Türkiye!

En çok turist çeken altıncı ülke : Türkiye!

BM Dünya Turizm Örgütü'nün araştırmasına göre 2012'de en çok yabancı ziyaretçi çeken ülke 83 milyonla Fransa oldu. Türkiye 35 milyon 700 binlik yabancı turist sayısıyla altıncı sırada...



Tatil sezonunun ortasındayken dünyada yurtdışı için en çok tercih edilen destinasyonların nereler olduğunu merak ettiğiniz oluyor mu? Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından yapılan son araştırmaya göre 2012 yılında Fransa en çok yabancı turist ağırlayan ülke oldu. Listeye göre en çok ziyaret edilen başkent ise Bangkok. Ülke bazındaki sıralamada 83 milyon yabancı turistle başı çeken Fransa’yı ABD , Çin, İspanya, İtalya ve 35 milyon 700 binlik yabancı ziyaretçi rakamıyla Türkiye takip ediyor. Almanya, İngiltere, Malezya, Rusya, Avusturya ve Ukrayna ise Türkiye’den sonra sıralanmakta. 


Listeye göre ABD’ye gelen turistler kişi başı ortalama 1230 dolar harcarken bu rakam Almanya’da 1253, İngiltere’de ise 1249 dolar olarak belirlenmiş. Türkiye’ye gelen turist ise kişi başı ortalama 719 dolar harcıyor. Ziyaret sıralamasında yılda 13 milyon 600 bin turistle sonlarda olan ve casino’larıyla meşhur güneydoğu Asya destinasyonu Macau’da ise yabancı turistler kişi başı 3213 dolarlık bırakıyor. En popüler şehirler sıralamasında başı Bangkok çekiyor. Onu Londra, Paris, Singapur, New York, İstanbul ve Dubai takip ediyor.


Radikal Gazetesi


Geri Dön