19 / 04 / 2024

En düşük konut aidatı Güngören'de ödeniyor!

En düşük konut aidatı Güngören'de ödeniyor!

Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen marka projelerde aidatlar kira değerine yaklaştı. İstanbul’da en düşük aidat fiyatı 300 liraya dayanırken, oturduğu evin metrekaresine 13.6 lira aidat ödeyen bile var.



Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen sitelerde aidatlar neredeyse bir kira değerine ulaştı. Metrekare başına aidat fiyatı diğer illere göre çok yüksek olan İstanbul’da en düşük aylık aidat 300 liraya dayandı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, aidat konusunun marka projelerde ev satmada bile dezavantaj oluşturmaya başladığını söyledi. 


En düşük Güngören’de


Erilkun “Maksimum aidat rakamlarında İstanbul Avrupa yakası metrekaresi 13.16 TL değer ile ilk sırada. Bunu 9.44 TL fiyatla Ankara, 7.54 ile Anadolu yakası ve 4.01 TL ile  İzmir  takip ediyor” dedi. Hakan Erilkun, İstanbul Güngören’in metrekaresi 1.02 TL ile en düşük değere sahipken, Beşiktaş’ın  5.6 TL ile en yüksek aidat ortalamasına sahip ilçeler olduğunu söyledi. Erilkun, 5.6 TL metrekare fiyatına göre Beşiktaş’ta 100 metrekarelik bir evin aidatının 560 TL olduğuna dikkat çekti. Aidat konusunun marka projelerde ev satmada bile dezavantaj oluşturmaya başladığını kaydeden Erilkun, İstanbul’da artık en düşük aidat fiyatının 300 liraya dayandığını belirtti. Erilkun, şöyle devam etti: “Bu bedellere ısınma masrafları dahil bile değil. Dünyada konut fiyatı en çok artan ülkeyiz. Bir de aidat probleminin oluşması sektör açısından problem oluşturabilir. Bu sebeple bunun kontrol edilmesi, devletin müdahil olarak, önlem alması gerekiyor.”


Star


Geri Dön