19 / 04 / 2024

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65, İzmir ve Antalya’da 67, Ankara ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu.



Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65,  İzmir  ve Antalya’da 67,  Ankara  ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu. Kiralık ev ilanlarında ise İstanbul 37 günle ilk sıraya yerleşen İstanbul’u 39 gün ile Bursa, 46 gün ile İzmir, 50 gün ile Antalya ve 62 gün ile Ankara izledi. 

İstanbul’da satılıkta Ümraniye, kiralıkta Sultangazi öne çıkıyor

Hepsiemlak tarafından yapılan araştırmaya göre; İstanbul’da satılık evlerde Ümraniye, 52 gün ile ilanların en kısa süre yayında kaldığı ilçelerin ilk sırasında yer alıyor. Ümraniye’yi 53 gün ile Ataşehir, 54 gün ile Pendik, 55 gün ile Kartal, 56 gün ile Sultangazi izliyor. İlanların en kısa süre yayında kaldığı ilçelerde metrekare bazında satılık ev fiyatları 3.828 Türk Lirası ile 7.524 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Kiralık evler değerlendirildiğinde ise 19 gün ile Sultangazi ilk sıraya yerleşirken, 24 gün ile Esenler, 26 gün ile Avcılar, 27 gün ile Ümraniye ve 28 gün ile Bahçelievler sıralamaya giriyor. İlanların en kısa süre yayında durduğu ilçelerde metrekare birim fiyatları 18-33 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. 

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Ankara’da satılıkta Çankaya, kiralıkta Etimesgut öne çıkıyor

Hepsiemlak tarafından yapılan araştırmaya göre; Ankara’da satılık evlerde Çankaya, 55 gün ile en kısa süre yayında kalan ilçelerin ilk sırasında yer alıyor. Çankaya’yı 56 gün ile Etimesgut ve Pursaklar, 61 gün ile Sincan, 68 gün ile Altındağ izliyor. Bu ilçelerde metrekare birim fiyatları 2.161 Türk Lirası ile 5.045 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Kiralık evler incelendiğinde ise 36 gün ile Etimesgut ilk sıraya yerleşirken, 39 gün ile Pursaklar, 42 gün ile Mamak, 44 gün ile Çankaya ve Yenimahalle listeye giriyor. En hızlı yayından kalkan kiralık konutların yer aldığı ilçelerde ise metrekare birim fiyatları 9 ile 24 Türk Lirası arasında değişiyor. 

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

İzmir’de satılıkta Çiğli, kiralıkta Kemalpaşa öne çıkıyor

Hepsiemlak araştırmasına göre, İzmir’de satılık evlerde Çiğli, 70 gün ile en kısa süre yayında duran ilçelerin başında yer aldı. Çiğli’yi 72 gün ile Bornova, Buca ve Torbalı, 74 gün ile Karşıyaka izliyor. Bu ilçelerde metrekare birim fiyatları 2 bin 621 Türk Lirası ile 5 bin 994 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor. Kiralık evlerde ise 30 gün ile Kemalpaşa ilk sıraya adını yazdırırken, 38 gün ile Dikili, 40 gün ile Güzelbahçe, 42 gün ile Buca ve Çiğli sıralamada yer aldı. Metrekare birim fiyatları da 11 ile 88 Türk Lirası arasında değişiyor.

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Antalya’da satılıkta ve kiralıkta Kepez öne çıkıyor

Hepsiemlak araştırmasına göre; Antalya’da satılık evlerde Kepez, 62 gün ile en kısa süre yayında duran ilçelerin ilk sırasında. Kepez’i 69 gün ile Döşemealtı, 70 gün ile Konyaaltı ve Finike, 71 gün ile Muratpaşa izliyor. Metrekare birim fiyatları ise 3.298 Türk Lirası ile 8.184 Türk Lirası arasında değişiyor. Kiralık evlere bakıldığında ise 32 gün ile Kepez ilk sıraya yerleşirken, 34 gün ile Alanya, 35 gün ile Döşemealtı, 37 gün ile Finike ve Muratpaşa sıralamada kendine yer buluyor. Metrekare birim fiyatları 10 ile 37 Türk Lirası arasında değişikilk gösteriyor. 

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Bursa’da satılıkta Nilüfer, kiralıkta İnegöl öne çıkıyor

Hepsiemlak araştırmasına göre Bursa’da satılık evlerde Nilüfer, 61 gün ile en kısa süre yayında duran ilçelerde ilk sırada. Nilüfer’i 65 gün ile Osmangazi, 68 gün ile Mudanya, 74 gün ile Kestel, 75 gün ile Yıldırım ilçeleri izliyor. Fiyatları metrekare bazında 2.540 Türk Lirası ile 4 bin Türk Lirası arasında değişiyor. Kiralık evlerde ise 23 gün ile İnegöl ilk sıraya yerleşirken, 36 gün ile Yıldırım, 37 gün ile Mudanya, 40 gün ile Osmangazi ve 41 gün ile Nilüfer sıralamada kendine yer buluyor. Metrekare bazında kiralık ev fiyatları bu ilçelerde 12 ile 20 Türk Lirası arasında değişiklik gösteriyor.

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Marmara Bölgesi'nde konut fiyatları artıyor!


Geri Dön