19 / 04 / 2024

En hızlı büyüme bulaşık makinesinde

En hızlı büyüme bulaşık makinesinde

Vestel İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay, dünyadan farklı olarak Türkiye'de bulaşık makinesi pazarının çamaşır makinesi kadar büyük olduğunu söyledi



Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Levent Hatay, Türkiye'deki bulaşık makinesi pazarının çamaşır makinesi kadar büyük olduğunu belirterek, "Şu anda bulaşık makinesi, beyaz eşya sektörünün en hızlı büyüyen alt grubu" dedi.

Hatay, Türkiye'deki bulaşık makinesi pazarının çamaşır makinesi kadar büyük olmasına rağmen dünyanın her yerinde böyle pazar bulunmadığını söyledi. "Bu bizim sektörümüz için olumlu bir şey. Burada belediyelerin yaptığı su tasarrufu ile ilgili bilinçlendirme kampanyaları çok etkili oldu" diyen Hatay, bulaşık makinesinin beyaz eşya sektörünün en hızlı büyüyen alt grubu olduğunu vurguladı.

Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi'nin Maslak'taki binasının açılışında soruları yanıtlayan Hatay, şu anda önem verdikleri pazarlardan birinin Suriye olduğunu ifade ederek, Suriye'de marka bilinirliklerinin önemli oranlara ulaştığını söyledi. Hatay, yıllardır Irak'ta yer aldıklarını hatırlatarak, "Irak'ta zaten çok iyiyiz. Irak'taki ilk 6 ay sonuçlarımız da oldukça iyi" dedi. Orta Doğu ve Afrika'ya yıllardır ihracat yaptıklarını, bu bölgelere önem verdiklerini ifade eden Hatay, tüplü televizyondan LCD'ye dönüşümün çok hızlı geliştiğini, LCD'de yüksek oranda bir büyüme olduğunu, bunun cirolarına destek getirdiğini söyledi.

Ramazanda fırın satıyor
İç pazarda sektörün ilk çeyrekte önemli miktarda küçülme yaşadığını, mart sonundan itibaren ÖTV indirimiyle beraber ikinci çeyreği geçen yıla yakın bir şekilde kapattıklarını belirten Hatay, "Sektörde ilk 6 ayda hala yüzde 13'lük küçülme var" dedi.
Sektör için temmuz-ağustos aylarının zayıf, buzdolabı ve klima hariç sektörün bu aylarda daha yavaş olduğuna dikkati çeken Hatay, "Okullara geri dönüş önemli. Ramazanın buna denk gelmesiyle hep beraber göreceğiz. Bizi zor bir ay bekliyor. Ramazanda buzdolabı, fırın çok satılır. Son çeyrek ise her zaman önemli" diye konuştu.
Radikal


Geri Dön