19 / 04 / 2024

En uygun konut kredisi faiz oranı Ağustos 2019’da ne kadar?

En uygun konut kredisi faiz oranı Ağustos 2019’da ne kadar?

Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüş hareketi hızlandı. Güncel olarak en uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?



Konut kredisi faiz oranları Haziran ayının ikinci haftasında itibaren düşüşe başladı. Söz konusu dönemde en düşük yüzde 1.55 olan konut kredisi faiz oranları para politikası faiz indirimi sonrasında 8 puan daha geriledi.

Politika faiz indirimi sonrasında altı özel banka konut kredisi faiz oranlarını düşürürken henüz kamu bankaları faiz indirimi uygulamadı. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın açıklamasında kamu bankalarının da önümüzdeki hafta faiz indirimi uygulayacağını bildirdi.

En düşük konut kredisi faiz oranı güncel olarak yüzde 1.47 seviyesine geriledi. Bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması da yüzde 1.85 oldu. En yüksek tabela konut kredisi faizi ise yüzde 2.58 seviyesinde uygulanıyor.

En Uygun Konut Kredisi Hesaplama

Kredi Pazarı’nda yer alan habere göre; En uygun konut kredisi faiz oranı üzerinden 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapılığında kredinin 10 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 2.650 TL oluyor. Kredinin anapara ve faiz ödemelerinin toplama ise 320.000 TL’ ye denk geliyor.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Ağustos 2019!
 


Geri Dön