20 / 04 / 2024

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'de yapıldı!

Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri Nevşehir'de yapıldı!

Almanya ve Türkiye ' deki enerji etkin kentsel planlama ve kentsel dönüşüm uygulamalarının ele alınacağı seminere Türkiye ve Almanya'dan akademisyenler, bürokratlar ve proje uygulayıcıları katıldı...



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından desteklenen "Enerji Etkin Kentsel Planlama Uygulamaları Semineri" Nevşehir'de yapıldı. 


Almanya ve Türkiye'deki enerji etkin kentsel planlama ve kentsel dönüşüm uygulamalarının ele alınacağı seminere Türkiye ve Almanya'dan akademisyenler, bürokratlar ve proje uygulayıcıları katıldı. 


Seminerin açılışında konuşan Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Görer Tamer, Türkiye'nin konut stokunun önemli bir dönüşüm programı kapsamında yenilendiğini söyledi. 


Kentsel dönüşümü ülkenin önemli bir kazanımı olarak gördüklerini ifade eden Tamer, bu dönüşümde geleceğin kentlerinin oluşturulduğunu belirtti. 


Dönüşümde enerji verimliliğine odaklı bir konut dokusu, su duyarlılığı olmayan bir yenileme, toprak ve doğa kaynaklarını tüketen bir dönüşüm içerisinde bulunulduğuna da dikkat çeken Tamer " Kentsel dönüşümün avantajı büyük olsa da geleceği de tüketen bir yol izlenmektedir. Almanya'dan gelen uzmanlar tarafından orada yapılan uygulamalar anlatılacak. 


Burada Türk ve Alman uygulamalar karşılaştırılarak uygulayıcılar tarafından en iyi modelin oluşması noktasında bir model oluşturmak istiyoruz" dedi. 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü Teknik ve Politeknik Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Derneği (TP.RDiA) Başkanı Dr. Şirin Giflcen Eren ise, ülkemizin olduğu kadar dünyanın da en önemli sorunlarından birisini iklim değişikliği ve küresel ısınmanın oluşturduğunu söyledi. 



Ticari Hayat 


Geri Dön