17 / 05 / 2024

Enerji fiyatları 2023'te yüzde 11 düşecek!

Enerji fiyatları 2023'te yüzde 11 düşecek!

Dünya Bankası, enerji fiyatlarının bu sene yüzde 59,1 yükselmesi ile 2023 yılında yüzde 11,2 oranında düşüş göstereceğini öngördü. 



Banka, Emtia Piyasaları Görünüm Raporu'nun Ekim 2022 sayısını "Pandemi, Savaş, Resesyon: Alüminyum ve bakır fiyatlarının itici güçleri" adı altında paylaştı.

Raporda, küresel ekonomide keskin bir yavaşlamanın ve yakın bir küresel durgunluk korkularının emtia fiyatları üzerinde baskı oluşturduğuna dikkat çekildi.

Raporda yer alan bilgilere göre; küresel ekonomik yavaşlamanın yoğunlaşmasıyla önümüzdeki iki yıl içinde emtia fiyatlarının gevşemesi muhtemel, ancak fiyatlar beş yıllık ortalamalarının oldukça üzerinde.

Raporda, Avrupa'da enerji mevcudiyetine ilişkin endişelerin önümüzdeki kış sezonunda arttığı, ancak enerji piyasasının bir takım arz sorunlarıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön