20 / 04 / 2024

Enerji tasarruflu evlere kredi desteği!

Enerji tasarruflu evlere kredi desteği!

BDDK bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmelikte değişiklikler yaptı. Yeni düzenlemeye göre enerji tasarrufu yüksek olan ‘A sınıfı’ konutlara yüzde 90’a kadar kredi desteği verilecek.



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların kredi işlemlerine ilişkin yönetmeliği değiştiriyor. 10 maddelik düzenleme taslağında konut kredileri ile ilgili yeni maddeler de bulunuyor. Konut kredilerinde normal şartlarda konut değerinin yüzde 80’ine kadar veriliyor. Yeni düzenleme ile enerji tasarrufu yüksek olan ‘A sınıfı’ konutlara yüzde 90’a kadar kredi desteği verilmesi sağlanacak.

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, Enerji performansı ‘B’ olan konutlarda ise kredi tutarı konut değerinin yüzde 85’i kadar olacak. Düzenlemeyle enerji tasarrufunun ve daha az peşinatla konut almanın yolu açılacak. BDDK’ın bu konudaki çalışması ev alacakları umutlandırırken, konut kredi faizlerindeki artış düşündürüyor. Merkez Bankası’nın verilerine göre ortalama konut kredisi yıllık yüzde 19’a dayandı. Mayıs’ta yüzde 13’lerdeydi.


Geri Dön