28 / 03 / 2024

Enerji ve tabii kaynaklar uzmanlığı yönetmelik değişikliği!

Enerji ve tabii kaynaklar uzmanlığı yönetmelik değişikliği!

Enerji ve tabii kaynaklar uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 11 Mart 2015 tarihinde 29292 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte enerji ve tabii kaynaklar uzmanlığı yönetmelik değişikliği...



Enerji ve tabii kaynaklar uzmanlığı yönetmelik değişikliği!

Enerji ve tabii kaynaklar uzmanlığı yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 11 Mart 2015 tarihinde 29292 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.


YÖNETMELİK


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 6/3/2012 tarihli ve 28225 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Uzmanlığı Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“d) YDS: Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavını,”


MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Yazılı sınavın Bakanlık tarafından yapılması hâlinde; sınav kurulu, sınav kâğıtlarını değerlendirmek üzere üye tam sayısı ile toplanır; cevap kâğıtlarının bulunduğu kapalı zarf açılır ve cevap kâğıtlarının değerlendirme notu cetvele yazılarak sınav kâğıdı ile birlikte sınav kurulu başkanına teslim edilir.”


MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrasının son paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“kaydıyla yeterlik sınavına girmeye hak kazanırlar. Yeterlik sınavında başarılı olanların uzman kadrolarına atanabilmeleri, uzman yardımcılığı döneminde alınmış olmak kaydıyla YDS’den asgari (C) seviyesinde veya dil yeterliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgenin yeterlik sınav tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde ibraz etme şartına bağlıdır.”


MADDE 4 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


MADDE 5 – Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.







Geri Dön