29 / 03 / 2024

Enerjisa ve TEİAŞ elektrik tüketicileri için proje geliştirecek!

Enerjisa ve TEİAŞ elektrik tüketicileri için proje geliştirecek!

Enerjisa ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş yüksek ve düşük elektrik tüketen müşterilerinin esnek taleplerini merkezi bir yazılım ile takvimlendirerek tüketicilerin sürekli, düşük maliyetli ve çevreye uyumlu tüketimine yönelik pilot proje başlatacak.



Enerjisa ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEAİŞ) yüksek ve düşük elektrik tüketen müşterilerinin esnek taleplerini merkezi bir yazılım ile takvimlendirerek tüketicilerin sürekli, düşük maliyetli ve çevreye uyumlu tüketimine yönelik pilot proje başlatacak. 


Enerjisa'dan yapılan açıklamaya göre "Talep Tarafı Katılımının Dağıtım Şirketlerine Faydalarının Araştırılması ve Dağıtım Şirketlerinin Piyasa Paydaşları ile Etkileşim Esaslarının Belirlenmesi" ismini taşıyan proje ile yüksek ve düşük elektrik tüketimi yapan kişilerin talepleri yazılım ile takvimlendirilerek piyasalarda hem dengeleme güç birimi olarak hem de gün öncesi piyasalarında değerlendirilmelerinin pilot uygulaması yapılacak.


Pilot proje ile elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreye uyumlu şekilde tüketiciye sunulması amaçlanacak. 


Enerjisa Dağıtım Şirketleri ( Başkent EDAŞ, AYEDAŞ, Toroslar EDAŞ ) adına sözleşmeyi imzalayan Genel Müdür Kıvanç Zaimler, konu ile ilgili açıklamasında, serbestleşen elektrik piyasası ile tüketiciye yönelik uygulamalar yararatmanın çağın bir gereği haline geldiğini belirterek, "Elektrikte yalnızca standart şebeke işletme uygulamaları ile sınırlı kalmayıp, enerji sektörünün önümüzdeki yıllarda farklı boyutlarda gelişim göstereceğini ve yeni iş modelleri de dahil pek çok fırsatlara kapı aralayacağını düşünmekteyiz" değerlendirmesinde bulundu.


Zaimler, Enerjisa Dağıtım olarak katma değer yaratan tüm projelerde görev almaya devam edeceklerini belirtti. 


 TEİAŞ adına sözleşmeyi imzalayan Genel Müdür Sinan Yıldırım ise "Günümüzde elektriğin yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve çevreye uyumlu elektrik tüketimi için planladığımız bu Araştırma- Geliştirme projesinin, özellikle elektrik enerjisi sektöründe serbest piyasa bazlı talep tarafı katılımı mekanizmasının hayata geçirilmesi amacına katkı sunacağını düşünüyoruz" dedi. 


AA


Geri Dön