26 / 04 / 2024

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?



Ekonomist Cüneyt Akman faiz indirimine rağmen dövizin tepkisiz kalmasının nedenlerini değerlendirdi. Dünyadaki ekonomik konjonktüre dikkat çeken Akman, "1 Kasım'da İngiltere Merkez Bankası da sıkılaştırma hareketlerine başlıyor. Piyasadan para çekmek için hazine bonosu satışına başlıyor. Amerikan Merkez Bankası 10 yıllık hazine bonoları da yüzde 4,10'u geçti, 2008 krizinden beri ilk defa olan bir şey bu" diye konuştu. Paranaliz sitesinde yer alan bir video yayınında faiz indirimine rağmen döviz kurunun yükselmemesinin nedenlerini değerlendiren Akman, enflasyonla döviz kurunun her zaman paralel giden iki olgu olduğunu ve enflasyonun yüksek seyrettiği dönemlerde döviz kurunun geçici olarak baskılansa da uzun vadede mutlaka enflasyonu yakalayacağını söyledi.

Mayıstan sonrası için ürküten tablo


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön