25 / 04 / 2024

Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?

TÜFE’ye endeksli tahviller özellikle enflasyonda yükseliş beklenen bu dönemde oldukça yoğun ilgi görüyor. Peki Enflasyona endeksli tahvil ne demek enflasyona endeksli tahville nasıl para kazanılır?



Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin çeşitlendirilmesi, yatırımcı tabanının genişletilmesi ve borçlanma vadesinin uzatılması amacıyla, 2007 Şubat ayında TÜFE’ye Endeksli Devlet Tahvili ihracına başlandı. 

Bu tahviller ile reel getiri garantisi yanında düzenli anapara ve faiz ödemesi sunmak suretiyle yatırımcılara farklı bir varlık seçeneği sunulmaktadır. Söz konusu tahviller enflasyondaki değişmelere rağmen değişiklik göstermeyen öngörülebilir bir reel nakit akışı sağlamaktadır. Senetlerin dönemsel reel nakit ödemeleri herhangi bir şekilde değer kaybına uğramamaktadır.

SABİT NAKİT AKIŞI SAĞLANIYOR

TÜFE’ye Endeksli Anüite Devlet Tahvillerinin vadesine kadar gerçekleşecek dönemdeki enflasyon seviyesi ne olursa olsun ödenen reel nakit akışı sabittir. Dolayısıyla yıllık gelir sigortası sözleşmesi akdetmek isteyen şirketlerin yükümlülüklerini uzun vadede yönetebilecekleri yeni bir yatırım enstrümanı ihraç edilerek sigortacılık sektörünün gelişimine ve tasarrufların artırılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön