24 / 04 / 2024

Enflasyona yenilmeyin enflasyon desteği alın! Anında 2.510 TL ödemeye kavuşun! İşte detaylar!

Enflasyona yenilmeyin enflasyon desteği alın! Anında 2.510 TL ödemeye kavuşun! İşte detaylar!

Enflasyon artışı vatandaşın belini büküyor. İhtiyaç sahibi pek çok kişiye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından doğalgaz desteği veriliyor. İşte doğalgaz desteğine dair detaylar!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kış ayında ihtiyaç sahibi kişilere doğalgaz desteği veriliyor.  Başvuru şartlarını taşıyan herkes PTT üzerinden 2.500 TL ödeme alabilir.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Doğalgaz desteği alabilmek için başvuru yapılması gerekiyor. Doğalgaz desteği başvuruları, 5 Eylül tarihinde başladı. Dar gelirli hanelere yapılan destek için başvurular e-Devlet sisteminden üzerinden yapılacaktır.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar şunlardır:

- T.C vatandaşı olunması gerekiyor,

- E-Devlet sisteminden başvuru yapması

- Doğalgaz arzı sağlanan bölgede ikamet ediniyor olması gerekiyor,

- İkamet edilen adreste ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı olarak doğalgaz aboneliğinin olması gerekmektedir,

- SYD Vakfı tarafından hakkında hak sahipliği kararının verilmiş olması,

DOĞALGAZ DESTEĞİ HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

E-Devlet üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümünde doğalgaz başvurusu yapılmaktadır. Doğalgaz desteği ödemeleri üç aylık olacak şekilde yani üçer aylık dönem olarak yılda iki kez o da mart ve ekim aylarında gerçekleştirilmesinin planlandığı açıklanmıştır.

Başvuru sonucu hak sahibi konumunda olan vatandaşların PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilirler.

BİR KİŞİ İKİ DOĞALGAZ ABONELİĞİ ALABİLİR Mİ?

Doğal gaz aboneliği bulunan bir evde, konutta veya dükkanda doğal gazı kullanan abonenin, aboneliğini iptal etmesi, söz konusu yerden ayrılması ya da taşınması gibi nedenlerden dolayı bir başkasının aynı yere taşıyıp, orada doğal gaz kullanabilmesi için Dağıtım Şirketi ile yapacağınız gaz kullanım sözleşmesi ikinci gaz kullanım sözleşmesi yapılabilir.

DOĞALGAZ YARDIMI ELDEN ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, elden alınır mı? soruları pek kişi tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi kişi veya kişilerin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler.

Emeklilerin içine soğuk sular serpildi! Maaşlarının 10 katını bulan faizsiz ödeme! İşte detaylar!

Disney Plus’tan Türkiye fiyatlarına görülmemiş zam! Bu fiyatlara hemen bakın!

Merkez Bankası Başkanı’ndan dikkat çeken enflasyon ve asgari ücret açıklaması! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön