26 / 04 / 2024

Enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü; altın çakıldı, dolar fırladı

Enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü; altın çakıldı, dolar fırladı

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarının merakla beklediği son dakika haberi geldi. ABD enflasyon verileri açıklandı. Veriler sonrasında dolar fırlarken altın çakıldı. Piyasalarda son durum...



ENFLASYONDA 40 YILIN ZİRVESİ GÖRÜLDÜ

Yurt içi ve yurt dışı piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. ABD enflasyonu aylık yüzde 0,4 , yıllık yüzde 8,2 oldu. 

Beklenti aylık yüzde 0,2 artışla yıllık enflasyonun yüzde 8,1 olması yönündeydi. 

Çekirdek enflasyon da aylık bazda yüzde 0,6 ile yüzde 0,4 olan beklentilerin üzerine çıktı. Böylece enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü.

Enflasyonda 40 yılın zirvesi görüldü; altın çakıldı, dolar fırladı
FED ENFLASYON VERİLERİNDEN NASIL ETKİLECEK?

Enflasyon oranı Fed’in yüzde 2 orta vade hedefinin çok üzerinde geldi. Dün açıklanan toplantı tutanaklarında geri kalmanın bedelinin hızlı gitmekten daha ağır olacağının vurgusu yapılmıştı. Ancak faiz artışlarının bir yerden sonra da azaltılması gerektiği noktasında da fikir birliği vardı.

Çekirdek enflasyondaki yükseliş enflasyonist baskıların yüksek kalmaya devam ettiğine işaret etti.

Ekonomistler enflasyonda yüzde 8 seviyelerinin korunması ve istihdam sektöründe henüz faiz artışlarına alan olduğunun düşünülmesinin, Fed’e 75 puan için açık kapı bıraktığını belirtti.

Beklentiler ise, Kasım ayındaki 75 baz puanlık faiz artışının ardından Aralık ayında da 50 baz puanlık faiz artışı yapılarak yılın tamamlanması bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön