20 / 04 / 2024

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nın yankıları!

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nın yankıları!

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı tanıtım toplantısı yapıldı. Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran,  bankaların faiz oranlarında indirime gittiğini söyledi...



Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı tanıtım toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yanı sıra iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ortaya konan programın maliyet enflasyonu açısından iş dünyasının beklentilerini karşıladığını söyledi. Avdagiç, enerji maliyetlerinde artış olmayacağı ve kredi faizlerinde düşme olmasının iş adamları açısından önemli olduğunu belirtti. 

Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran ise enflasyonla topyekün mücadelede bankaların geri durmadığını ifade ederek, bankaların faiz oranlarında indirime gittiğini, vadesi dolacak spot ve taksitli kredilerde 6 aya kadar anapara ödemesiz olmak üzere toplam 24 aya kadar vadelendirme yaptığını anımsattı.

Elektrik ve doğalgaza zam yapılmayacağı açıklamasının hem vatandaşlar hem de işletmeler için güzel bir haber olduğunu vurgulayan Dış Ekonomik Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Bununla birlikte, Ticaret Bakanlığımızın destek masaları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın mali destek açıklamaları, Tarım ve Orman Bakanlığımızın gıda fiyatları ve hal uygulamaları ile ilgili tedbirleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın esnek çalışma konusundaki adımları ve Türkiye Bankalar Birliğinin yüzde 10 faiz indirimiyle destek açıklamaları da mücadelenin topyekûn başladığının kanıtıdır. Gönüllülük esasına dayalı bu kampanyaya herkesin canı gönülden destek olacağına inancımız tamdır.


Konut kredisi faiz oranlarında düşüş yolda!
 


Geri Dön