28 / 03 / 2024

Engin Özkoç: Sakarya'yı turizm kenti yapacağız!

Engin Özkoç: Sakarya'yı turizm kenti yapacağız!

CHP Milletvekili Engin Özkoç, ilimizde turizm potansiyelinin değerlendirilemediğini belirterek, “Biz Sakarya’yı bir turizm kenti yapacağız. Özel bir eylem planı uygulayacağız” dedi.



Nilüfer Şenlikleri’ne katıldı. Sakarya’nın turizm potansiyelinin kullanılamadığını dile getiren Özkoç, “Dünyanın en büyük longozlarından biri burada, Sapanca Gölü, ormanı, yaylası, denizi, kaplıcası, tarihi. Kentin her türlü güzelliği, zenginliği var, turisti yok. Turist sayısı, 5 yılda yarı yarıya azaldı. Biz Sakarya’yı bir turizm kenti yapacağız. Özel bir eylem planı uygulayacağız” diye konuştu.


EYLEM PLANI

‘Akılcı bir turizm planlamasıyla turist sayısı hızla arttıracağız’ diye konuşan Özkoç, “Öncelikle tarafların katılımıyla bir tanıtım stratejisi hazırlayacak, kentin doğal zenginliği, tarihi derinliğini açığa çıkaracağız. Sektörel teşviklerle de yatırımları canlandıracağız. Ekolojik turizm, kırsal, spor, sağlık, sosyal etkinlik, kongre ve fuar içerikli turizm yatırımlarını vergi indirimleri ve hibeler yoluyla destekleyeceğiz” dedi.



Sakarya Yeni Haber


Geri Dön