25 / 04 / 2024

Engin Yeşil: Emsal Manhattanda 25, bizde de en az 10 olmalı

Engin Yeşil: Emsal Manhattanda 25, bizde de en az 10 olmalı

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Türkiye’deki inşaat firmalarının dünya çapında projeler ürettiğine dikkat çekerek, dönüşümü gerçekleştirecek gücün ülkede ha



Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Türkiye’deki inşaat firmalarının dünya çapında projeler ürettiğine dikkat çekerek, dönüşümü gerçekleştirecek gücün ülkede hazır olduğunu söyledi. “Bu bağlamda kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’de uygulamaların bir an önce hayata geçmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuşan Yeşil, devletin bu bağlamda inşaat firmalarıyla işbirliğine girmesi gerektiğini kaydetti. Geliştirilecek işbirliğiyle İstanbul'un şehirleşme anlamında dünyanın parmakla gösterilebilecek bir şehir haline gelebileceğine dikkat çeken Yeşil, kentsel dönüşümün koşullarını ise şu sözlerle anlattı:
"Kentsel dönüşüm yapılması planlanan bölgede ilk önce ulaşımla ilgili yatırımların yapılması şart. Ayrıca emsalin en az 10 olması ve yüksekliğin serbest olması koşuluyla imar planı uygulaması geliştirilmeli. Manhattan’da emsalin 25’e kadar verildiğini göz önünde bulundursanız ne demek istediğim sanırım daha kolay anlaşılır ,”
Engil Yeşil’in dönüşüm reçetesi;
1-Devlet ve inşaat firmaları bir araya gelerek dönüşüm planını yapmalı.
2- Kentsel dönüşüm yapılması planlanan bölgelerde önce ulaşım yatırımları olmalı.
3-Emsal en az 10 olmalı ve imar planı uygulamasında yükseklik serbest bırakılmalı.


Geri Dön