25 / 04 / 2024

EPDK şarj istasyonu kurmak için gereken şartları açıkladı! İşte asgari sermaye bedeli

EPDK şarj istasyonu kurmak için gereken şartları açıkladı! İşte asgari sermaye bedeli

Geleceğin dünyasında yollarda artık benzin istasyonları değil elektrikli şarj istasyonları olacak. Türkiye'de şu anda yüzde yüz elektrikli araçlar için açılmış şarj istasyonu yok! EPDK ise şarj istasyonu açmak için gereken asgari sermaye bedelini açıkladı.



Elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj ağına bağlı istasyonların işletilmesi ile şarj hizmetinin sunulmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Buna göre, şarj ağı işletmeciliği lisansı başvurusu için asgari sermaye tutarı 4 milyon 500 bin lira olacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından hazırlanan 'Şarj Hizmeti Yönetmeliği', Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, şarj ağı işletmeciliği EPDK'dan alınan şarj ağı işletmeci lisansı kapsamında yürütülecek. Lisans hiçbir surette devredilemeyecek.

Lisans işletmeciliği için gerekli bilgi ve belgelerle EPDK Başvuru Sistemi üzerinden başvuru yapılacak. Lisans başvurusunda bulunacak tüzel kişinin Türk Ticaret Kanunu hükümleri doğrultusunda anonim şirket ya da limited şirket olarak kurulmuş olması, kamu iktisadi teşebbüsleri tarafından yapılan başvurular hariç asgari sermayesinin kurulca çıkarılan usul ve esaslara göre belirlenen tutardan az olmaması gerekecek.

EPDK şarj istasyonu kurmak için gereken şartları açıkladı! İşte asgari sermaye bedeli


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön