19 / 04 / 2024

Eral Yıkım, kentsel dönüşüm için İngiliz TDS ile anlaştı!

 Eral Yıkım, kentsel dönüşüm için İngiliz TDS ile anlaştı!

Erkanlı Grup ve Bemes Yapı ortaklığında kurulan Eral Yıkım, sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından olan İngiltere menşeili TDS (Technical Demolition Service) ile iş birliği sağladı



Erkanlı Grup ve Bemes Yapı ortaklığında kurulan Eral Yıkım, sektöründe dünyanın önde gelen firmalarından İngiltere menşeili TDS (Technical Demolition Service) ile işbirliği sağladı. Eral Yıkım, önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek olan yönetmelik doğrultusunda Avrupa standartlarında yıkım ve atık dönüşümü yapmaya hazırlanıyor. TDS ile Türkiye'ye gelişmiş ülke standartlarını getireceklerini belirten Eral Yıkım, yıkıntı atıklarını ise geri dönüşümle tekrar kullanılabilir hale getirilecek. 


Özellikle kentsel dönüşüm süreciyle önümüzdeki 10 yıl boyunca Türkiye'nin yıkım ve atık dönüşümü konusunda da önemli bir potansiyel barındırdığına dikkat çeken Erkanlı Grup İş Geliştirme Koordinatörü Sermert Seren, yıkımların halen amatör sayılabilecek şekilde gerçekleştiğini söyledi. TDS ile birlikte en ileri teknoloji makine ve ekipmanları Türkiye'ye getireceklerini dile getiren Seren, yıkımların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeni yönetmeliğe uygun olacağını söyledi. Seren, "TDS ile birlikte patlamalı yıkımın uygun olduğu yerlerde patlamalı yıkımlar da yapacak. Yıkımlardan çıkacak olan atıkların yüzde 95 ila 99'u ise geri dönüşümle tekrar kullanılabilir hale getirilecek" dedi. Seren, Bağcılar ve Altunizade'de gerçekleşek kentsel dönüşüm ile Galataport ve Haliç tersanesinin yıkımını üstlenmek için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. 


Son iki yılda 2 milyon sterlinlik yatırım yaparak filolarını güçlendirdiklerini aktaran TDS Ticari Direktörü Craig Wilson ise yaptığı açıklamada, "Türkiye'de yeni yıkım projeleri üstlenebilmek için Eral Yıkımla yaptığımız bu işbirliği nedeniyle çok heycanlıyız. Avrupa'da kazandığımız tecrübeyle Eral Yıkım'a güç katmak istiyoruz. Birlikteliğimizin uzun süre devam edeceğine inanıyoruz" dedi. 


Dünya


Geri Dön