26 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük 2. kentsel dönüşümü nerede olacak?

Türkiye'nin en büyük 2. kentsel dönüşümü nerede olacak?

Türkiye'nin en büyük ikinci kentsel dönüşüm projesinin uygulanacağı İskenderun, bambaşka bir kimliğe kavuşacak. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Dünya kenti olacağız" dedi



İskenderun, Türkiye'nin bu alandaki en büyük 2'nci projesi olduğu vurgulanan kentsel dönüşüm projesini heyecan içinde bekliyor. Proje için sık sık Ankara'ya giden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kentsel dönüşümle İskenderun'un bambaşka bir yer olacağını, dünya kenti haline geleceğini söyledi. Başkan Seyfi Dingil, Belediye Meclis Salonu'nda, Şehircilik ve Çevre Bakanlığı'ndan gelen yetkililerle birlikte bilgilendirme toplantısı yaptı. 


İNSANLAR GİTMEYECEK 

Toplantıda konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi dingil, kentsel dönüşümün 'ev yıkıp ev yapmak'tan ibaret olmadığını kaydetti. Seyfi Dingil, "Bizim yapacağımız, bir 'yerinde dönüşüm' projesi. İnsanlarımız başka yerlere gitmeyecek. Uygulayacağımız proje, Türkiye'de ilk olacak" dedi. Başkan Seyfi Dingil, öte yandan önümüzdeki haftalarda Feyezan Kanalı'nda çalışma başlatacaklarını, İskenderun'a ikinci bir sahil şeridi kazandıracaklarını söyledi. 


BİN 774 KONUT ÜRETİLECEK 

Şehir Plancısı Burcu Deveci ise toplantıdaki konuşmasında, İskenderun'da planlanan projenin, kentsel dönüşüm alanında Türkiye'deki 2'nci büyük proje olacağının altını çizdi. İskenderun'da 3 etap şeklinde imar çalışması yaptıklarını da belirten Burcu Deveci, "60 metrekareden 174 metrekareye kadar farklı konutlar ürettik. Meydan ve Cumhuriyet Mahallesi'nde bin 474 konut üretiyoruz. 778 hak sahibi var. Burada bir üstgeçit yapılacak. Sosyal donatılar, okul, ibadethaneler yapılacak ve bunların hepsini kentsel dönüşüm projesiyle uygulayacağız" diye konuştu. 


BU İYİ BİR FIRSAT 

Toplantıda  Ankara  İmar firmasının yetkilisi Gürkan Coşkun da bir sunum yaptı. Coşkun, "Hak tespiti konusunda herkes her soruyu sormalı. Vatandaşın rızası yoksa, kentsel döşünüme başlamak mümkün değil. Ama burada en büyük avantaj, siz hak sahiplerinindir. Emin olunuz ki istişareler olmadan kazma vurulmayacak. Siz isterseniz, iş hızlanır, istemezseniz yavaş ilerler. Az verildi, çok verildi diye düşünmeyin. Evinizin değeri ne kadar tutar, zaten biliyorsunuz. Bu hak size verilirken iyi düşünün. Bu çok güzel bir fırsat. Yeni bir yaşam alanında yaşamak mümkün" şeklinde konuştu. 


KATILIM YÜKSEK OLDU

İskenderun Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Seyfi Dengil ile proje yetkililerinin yanı sıra Kaymakam H. Hasan Özyiğit, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Atılgan, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, CHP İlçe Başkanı Corc Basus ve MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Sabah Güney


Geri Dön