25 / 04 / 2024

Eray Kapıcıoğlu: 10 ilde daha hastane açacağız!

Eray Kapıcıoğlu: 10 ilde daha hastane açacağız!

Eray Kapıcıoğlu, son yılların en başarılı girişimcilerinden biri, 1996 yılında müteahhitlikten sağlık sektörüne geçiş yaptı. Dünya Göz adıyla Türkiye'nin ilk branş hastanesini kurdu



Yıllar içinde sağlam adımlarla ilerlemeye çalışan Kapıcıoğlu, bugün sektörde Türkiye genelinde 11, yurtdışında se 6 olmak üzere toplam 17 hastane ile faaliyet gösteriyor. Bu Hastaneler, 19 branşta 200'e yakın göz ameliyatı yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Kapıcıoğlu ile tanışma fırsatı buldum, Hem bugünlere geliş öyküsünü hem gelecek hedeflerini kendisinden dinlendim.
1996'da tek bir butik hastaneyle yola çıktıklarını belirten Kapıcıoğlu, 'Bu işi kurarken tahmin etmediğimiz noktaya geldik, Duramadık ve yatırıma sürekli devam ettik. çünkü talep çok büyük' diyor. Kapıcıoğlu, daha da büyümek niyetinde, 2011 sonuna kadar 10 ilde daha hastane açacağını söylüyor, Bunu da 2008'de sağlık sektöründe hastane ruhsatlarının dondurulması nedeniyle var olan hastaneleri satın alarak gerçekleştirmeyi planlıyor. '201 l'in ilk 5 ayında 6 hastane açmış olacağız. Haziran ayından aralık ayına kadar da diğer 6 hastaneyi açacağız, Yurtdışında büyüme çalışmalarımız devam edecek, 2011'de Türkiye yatırımlarımızı tamamladıktan sonra 2012-2013'te yurtdışı yatırımlarımız olacak, şžu anda Romanya, Hollanda ve Almanya'da altyapı çalışmalarımız devam ediyor' diye konuşuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu hastalarına da bakmaya başlayan Dünya Göz, 2011 'de hem yeni yatırımları hem sosyal güvenlik kurumuna bağlı hastalarla birlikte cirosunu yüzde 50 artırmayı bekliyor. Kapıcıoğlu, 100 milyon dolar olan cirolarının 2011 sonunda 150 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

AT ÜSTÜNDE DÜNYAYI UNUTUYOR

Kapıcıoğlu'nun atlara özel bir ilgisi var. Haftada 2 gün Kemerburgaz'da at biniyor, 'Atları çok seviyorum, Herkes golf oynuyor ama at binmek daha keyifli. At kaygan bir hayvan. Onun üzerine çıktığınız zaman dünya ile bağlantınız kopuyor, Keşke şehrin içinde bir arazide at besleme imkanım olsa' diyor.
Capital


Geri Dön