17 / 04 / 2024

Erciş'te 2 bin 500 kişilik caminin temeli atıldı!

Erciş'te 2 bin 500 kişilik caminin temeli atıldı!

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde ağır hasar gördükten sonra yıkılan Erciş ilçesindeki Kara Yusuf Paşa Camisi'nin yerine, eski belediye binasının bulunduğu alanda aynı isimle inşa edilecek caminin, temeli atıldı....




Van depreminin en fazla hasara ve can kaybına neden olduğu Erciş ilçesindeki Kara Yusuf Paşa Camisi, ağır hasar gördüğü için yıktırıldı.


Caminin bulunduğu alanın, ilçede uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında değerlendirileceği belirtilirken, eski belediye binasının yerine aynı isimle 2 bin 500 kişi kapasiteli yeni bir cami yapılması kararlaştırılarak temel atma töreni düzenlendi.


Törende konuşan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, hükümetin depremde büyük hasara uğrayan Erciş'in kalkınması için çaba gösterdiğini belirterek, temeli atılan caminin de ilçeye hayırlı olmasını diledi.


Göreve başladıkları günden itibaren halka söz verdikleri tüm hizmetleri yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Çiftci, AK Parti iktidarıyla birlikte Van'da, Erciş'te büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını anımsattı.


Çiftci, yaşanan depremin ardından kentin tüm ihtiyaçlarının valilik, kamakamlık ve belediye tarafından tespit edildiğini bildirerek, şöyle konuştu:


"Çok hızlı şekilde tespit edilen eksikliklerin yerine getirilmesi için çalışmaya başladık. Erciş 23 Ekim depreminden önce nasıl bölgenin cazibe merkezi ise depremden sonra da cazibe merkezi olması için çalışmaya başladık. Allah'a hamdolsun ki başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz vardı. Onun önderliğinde kentimizin, ilçemizin daha iyi bir noktaya gelmesi için gece gündüz demeden çalıştık. Çalışmalarımız sonunda çok önemli hizmetler, yatırımlar bu şehre geldi. 2012-2013 yıllarında Erciş'e bakıldığında sağlıkta, ulaşımda, eğtimde, sosyal hizmetlerde yapılan hizmetleri herkes iyi biliyor."


Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu ise depremin ardından ilçenin kalkınması ve gelişmesi için ara vermeden çalıştıklarını vurgulayarak, 2 yıldan bu yana özlemle bekledikleri hizmetin bugün gerçekleştirilmesinin memnuniyeti içinde olduklarını ifade etti.


Arapoğlu, 2 bin 500 kişilik caminin ilçeye yakıştığını, yaşanan gecikmeyi de bu şekilde telafi ettiklerini aktaran Arapoğlu, iki yıldan bu yana siyasette zor olanı göğüslediklerini ve Erciş'in tüm alt ve üst yapılarını yenilediklerini kaydetti.


Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Ziya Albayrak'ın duaları eşliğinde caminin temeline ilk harç döküldü.


AA


Geri Dön