29 / 03 / 2024

erciş yeni cami temeli

erciş yeni cami temeli

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen depremde ağır hasar gördükten sonra yıkılan Erciş ilçesindeki Kara Yusuf Paşa Camisi'nin yerine, eski belediye binasının bulunduğu alanda aynı isimle inşa edilecek caminin, temeli atıldı....

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

Hayırseverlerin destekleriyle Başakşehir’e cami ve taziye evi yapılıyor!

Başakşehir’de, hayırseverlerin desteğiyle yapılacak yeni cami ve taziye evi için inşaat başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şantiye alanında incelemeler gerçekleştirdi.

Sakarya Tramvayı'nın ihalesi ertelendi!

Sakarya’da Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında inşa edilecek tramvay hattının yapım ihalesi koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi…

Sakarya Tramvay Projesi 14 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Yeni Cami ile Millet Bahçesi arasında hayata geçirilecek olan Sakarya Tramvay Projesi için 14 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor.

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

​Malatya'da hasar gören tarihi yapılar restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce Elazığ Sivrice merkezinde yaşanan depremde, Malatya'da hasar alan Ulu Camii ile Yeni Cami'de yenileme çalışmalarına başlandı.

Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı?

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki banka kulelerinin arasında bulunan 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Peki Levent'teki caminin mimarisi nasıl olmalı? İşte  Fatih Altaylı'nın yeni cami mimarisi hakkındaki yazısı...

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

TOKİ'den Mardin'e yeni cami!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mardin Yeşilli'de yeni cami inşa edecek.

Şanlıurfa'ya yeni cami ve külliye inşa ediliyor!

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışan projeleri teker teker hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde Viranşehir Eyyüp Nebi’de temelini attığı camii ve külliye inşaatını sürdürüyor.

Şanlıurfa Viranşehir'e yeni cami inşa ediliyor!

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, bin 400 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan caminin temeli, düzenlenen törenle atıldı. 

Antalya Kurşunlu Cami açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Aksu Kurşunlu’da inşa edilen yeni cami hizmete açıldı.

erciş yeni cami temeli Haberi

erciş yeni cami temeli


Van depreminin en fazla hasara ve can kaybına neden olduğu Erciş ilçesindeki Kara Yusuf Paşa Camisi, ağır hasar gördüğü için yıktırıldı.


Caminin bulunduğu alanın, ilçede uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında değerlendirileceği belirtilirken, eski belediye binasının yerine aynı isimle 2 bin 500 kişi kapasiteli yeni bir cami yapılması kararlaştırılarak temel atma töreni düzenlendi.


Törende konuşan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, hükümetin depremde büyük hasara uğrayan Erciş'in kalkınması için çaba gösterdiğini belirterek, temeli atılan caminin de ilçeye hayırlı olmasını diledi.


Göreve başladıkları günden itibaren halka söz verdikleri tüm hizmetleri yerine getirmenin gayreti içinde olduklarını anlatan Çiftci, AK Parti iktidarıyla birlikte Van'da, Erciş'te büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını anımsattı.


Çiftci, yaşanan depremin ardından kentin tüm ihtiyaçlarının valilik, kamakamlık ve belediye tarafından tespit edildiğini bildirerek,...