18 / 04 / 2024

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece mimarisi ile dikkat çeken yeni camisine kavuşuyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ilçeye yeni, modern ve depreme dayanıklı ibadethaneler kazandırmaya devam ediyor. Büyükçekmece Belediyesi ile Gürsu ailesinin katkılarıyla Celaliye Mahallesi’nde inşa edilen cami mimarisi ile İstanbul’un en ayrıcalıklı camilerinden olmaya aday.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ile hayırsever Hacı Ramazan ve Gülsüm Gürsu ailesinin katkılarıyla inşa edilen cami inşaatında sona yaklaşıldı.

Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesine ait olan arsa üzerinde inşa edilen caminin toplam alanı 1150 metrekare büyüklüğünde. Büyükçekmece Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; engelli vatandaşların da ibadetlerini kolaylıkla yapabilmeleri için her türlü tedbirin alındığı cami yapılırken, çevrede bulunan anıt ağaç ve tarihi çeşme korundu. Önümüzdeki günlerde ibadete açılacak olan caminin çevre düzenlemesi ve aydınlatma projesi Büyükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılıyor.

“Gürsu ailesine teşekkür ediyorum”

Yapımında sona gelinen Hacı Ramazan Gürsu ve Gülsüm Gürsu Camii’nde incelemeler yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Celaliye halkının taleplerine kulak verdik, cemaat kapasitesi çok daha fazla olan kadın, erkek, dezavantajlı vatandaşlarımıza hizmet verebilecek daha büyük, çok daha özel, depreme dayanıklı camiyi hayırsever Gürsu ailesinin katkılarıyla yaptık. Böyle özel bir ibadethaneyi Celaliye'ye kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Gürsu ailesine katkılarında dolayı, Celaliyeli vatandaşlarımıza da yoğun ilgileri ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Osmaniye'deki tarihi Ala Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!


Geri Dön