18 / 04 / 2024

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi projesi ne zaman tamamlanacak?

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi projesi ne zaman tamamlanacak?

Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi'nde sona gelindi. 'Master plan' uygulaması bu yıl tamamlanıyor. Proje bittiğinde Erciyes 40 kilometrelik teleferik hattı, ve de farklı zorluk derecelerinde 190 kilometrelik kayak pistleriyle donatılmış olacak.



Erciyes Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi'nde sona gelindi. 'Master plan' uygulaması bu yıl tamamlanıyor. Proje bittiğinde Erciyes 40 kilometrelik teleferik hattı, uluslararası standartlarda ve de farklı zorluk derecelerinde 190 kilometrelik kayak pistleriyle donatılmış olacak. Kısacası, belediyenin yatırımları bitti sayılır. Özel sektör yatırımları devam ediyor. Otel inşaatları bitttiğinde, Erciyes dörtbaşı bütün bir kış turizm merkezi kimliğine bürünmüş olacak. 

Bugüne kadar yapüan yatırımlar sayesinde, Erciyes'in daha şimdiden Kayseri'nin ekonomik ve sosyal hayatında etkin bir fonksiyon üstlendiği ortada. Zira belediye doğa harikası o dağı 'nakış nakış' işlemekle kalmadı, dünyanın en gözde kayak merkezlerinden biri haline gelmesini de sağladı. Dağın "karı'nı, kâra" çevirme felsefesiyle yola çıkarak, Erciyes'i dünya standarlarında bir spor kompleksi kimliğine taşımak kolay olmasa gerek. 

Derim ki; her türlü riski göze alarak, kararlı bir duruşla projeyi hayata geçirme cesareti gösteren belediyenin kutlanması gerek. 

Hakkını yemeyelim; söz konusu proje ANAP iktidarı döneminde gündeme taşındı. Nitekim dönemin Devlet Bakanı Mehmet Yazar, Aralık 1997'de DÜNYA'da yayımlanan 'Erciyes ve Kış Turizmi' başlıklı yazımızı fırsat bilerek bize mektup gönderecek ve özetle şöyle diyecekti: "Kayseri'nin, çağın en önemli sektörü turizmden nasibini alabilmesi için Erciyes Turizm Projesi bakanlığımız döneminde gündeme taşınmış, turizm teşviklerinden yararlandırılması amacıyla 1988'de Bakanlar Kurulu'nca kabul edilen özel bir kararnamenin de yürürlüğe girmesiyle bazı tesislerin inşasına başlanmıştır. Örneğin yeni bir teleski 1989'da hizmete girmiş, 1990'da zayıf talep geldiği için ikisi dışında otel ihalesi yapılamamıştır. Proje Erciyes'teki yatak kapasitesini 3 bin olarak öngörüyordu.Tesisler Turizm Bakanlığı teşvik esasına göre özel sektör tarafından inşa edilecek ve işletilecekti. Proje Kapadokya'daki turizm imkanlarının Kayseri ile entegre olması esasını da kapsıyor, dolayısıyla 'milli proje' olma özelliği taşıyordu. Umarım, fazla bekletilmez." Evet; isim babası Kayseri Milletvekili Mehmet Yazar'dı projenin. Sayın Yazar özel bir kararname ile projenin gündeme taşınmasını sağlamıştı. Yazar'm gidişiyle sümen altı edildi proje; oradan çekip çıkarmak ise Mehmet Özhaseki'ye kısmet olacak, dolayısıyla düşler onun gayretiyle gerçeğe dönüşecekti. 


Dünya


Geri Dön