20 / 04 / 2024

Erdal Çelik: Mersin gelişmeye devam ediyor!

Erdal Çelik: Mersin gelişmeye devam ediyor!

Habertürk Gazetesi Güney Bölge Temsilcisi Erdal Çelik bugünkü köşesinde Mersin'deki son gelişmelerden bahsetti. Çelik, yazısında Mersin'de yatırımına devam eden havalimanından ve limandan ve Mersin'in turizminden bahsetti...



Mersin son yıllarda Türkiye'nin hızlı koşan kenti... Valilik, belediye, siyasetçi, sanayici ve STK örgütleri kol kola girip "Ortak Aklı" oluşturmuşlar.Herkes üzerine düşeni fazlası ile yapıyor. Yürümek yerine koşmayı tercih etmişler. Bir yandan kenti düzenledikleri festivallerle hem Türkiye'de hem de dünyada yankılandırırlarken, bir diğer yandan da OSB'yi büyütmek için herkes üzerine düşeni yapıyor.Hem fazlasıyla... 


Limanları tamam, otoyolları tamam, sırada uluslararası havalimanı var. Onun inşaatı ise hızla devam ediyor. Kentte tarım yapılan arazilerin sulanabilir bölümü her geçen gün büyüyor. Narenciye üretimi ise şahlanmış durumda. Mersin'in liman avantajı ile hem iç pazarın hem de Ortadoğu ülkelerinin bakliyat merkezi olabilmesi için büyük emekler verilmiş. Şimdi Türkiye'nin en büyük bakiliyatçıları Mersin'de... 

Yabancı bakliyat markaları ise Mersin'de yapılanmak için araştırmalarını sürdürüyor. Çünkü, Mersin bakliyat konusunda ideal bir lokasyon. 


Vali Hasan Basri Güzeloğlu, kentte bulunan sanayicilerle kol kola yürüyor. Halkla bütünleşerek huzurlu bir kent yaratmış. Mersin'in güçlü siyasetçisi Ekonomi ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, konu Mersin olunca tüm imkânlarını seferber ediyor. 


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise kent halkının yaşam kalitesini yükseltebilmek için gece gündüz demeden çalışıyor. Ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ömer Abdullah Özdemir... Özdemir, son 4 yıldır kentte büyük emekler vererek ekibiyle birlikte düzenledikleri Narenciye Festivali ile şehrin tanıtımını üstlenmiş. 


Mersin bilindiği üzere Türkiye'nin en saygın yazlık turizm merkezi... 

Şehirde bulunan inşaat şirketleri, son yıllarda yaptıkları lüks yazlıklarla hem iç talebi hem de yurtdışından gelen talepleri karşılıyor.

 

Arap Baharı sonrasında Ortadoğu ülkelerinin zenginlerinin Mersin'de yazlık alacakları konuşuluyor. 

Kentin imarı da geleceğe göre şekillendiriliyor. Durum böyle olunca "Ortak Aklın" güçlü olduğu, harika bir Mersin ortaya çıkıyor. Mersin artık yürüyen değil, koşan bir şehir. 


Erdal Çelik/Habertürk Gazetesi


Geri Dön