25 / 04 / 2024

Erdal Kurtoğlu Parkı ihalesine 3. kez durdurma kararı verildi!

Erdal Kurtoğlu Parkı ihalesine 3. kez durdurma kararı verildi!

Trabzon'un Beşikdüzü'ndeki Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın 5 milyon 100 bin liraya Arap şirkete satılmasına Trabzon İdare Mahkemesi 3. kez hayır dedi.



Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde, belediye meclisinin kararıyla, Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı’nın 5 milyon 100 bin liraya Arap şirkete satılmasına Trabzon İdare Mahkemesi 3. kez hayır dedi.

Cumhuriyet gazetesin Ahmet Şefik'in haberine göre, mahkeme, ihalenin duyurulmasında yasalara aykırı bir durum olduğu gerekçesiyle itiraz yolu kapalı olmak üzere durdurma kararı verdi.

Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nun ısrarı ve AKP çoğunluğundaki meclisin kararı ile 3 kez satışa çıkarıldı. Satışın üçünde de ihaleyi, Arap kökenli El Ajaji adlı yabancı firma aldı. Parkın halkın kullanımında yeşil alan olarak kalması için oluşturulan platform gerçekleştirilen 3 satışta da Trabzon İdare Mahkemesi’ne satış kararının durdurulması için itirazda bulundu. 
Son olarak mahkeme, 12 Mart 2019 tarihli kararı ile parkın satılmasını içeren belediye meclis kararını 3. kez durdurdu. 

Karar hakkında açıklama yapan avukat Ozan Karagöz, “Trabzon İdare Mahkemesi’nde açmış olduğumuz davada yürütmenin durdurulması kararı verilmiştir. Bu kararla birlikte Şehit Üsteğmen Erdal Kurtoğlu Parkı halkımıza ait kalacaktır. Beşikdüzü Beşikdüzülülerindir” şeklinde konuştu.


Geri Dön