26 / 04 / 2024

Erdemir ve İşdemir'de işçiler icra riski altına girdi

Erdemir ve İşdemir'de işçiler icra riski altına girdi

OYAK Grubu'nun sahibi olduğu Erdemir ve İsdemir'de işçi maaşlarında yapılan yüzde 35'lik indirim işçiyi sıkıntıya soktu



Maaşlardaki indirim ile birlikte daha önceki borçlanmadan dolayı icralık olacağı belirtilen işçiler, cüzi zammın da geri alındığını ifade ettiler. 2008'in 9 aylık döneminde 1.5 milyon TL'nin üzerinde kár açıklayan Erdemir, geçen yılın son çeyreğinde 500 bin liranın üzerinde zarar açıkladı. 2008 yılının ilk dokuz ayında kár payını yüzde 154 artırarak 1 milyar 458 milyon TL'ye çıkartan Erdemir, geçen hafta maaşlarda yüzde 35'lik indirime gitti.

ESNAF DA SIKINTIYA GİRDİ

Yaklaşık 7 bin işçinin çalıştığı Erdemir'de yapılan yüzde 35'lik ücret kesintisinin brüt üzerinden yapılmasının net maaşa yüzde 40 olarak yansımasına sebep olacacağı belirtildi. 100 bin nüfusu olan Ereğli'de 7 bin işçiden yapılan bu kesinti Ereğli başta olmak üzere Türkiye ekonomisine büyük zarar verecek.

Öte yandan aldığı maaşa göre borçlanan Erdemir işçisinin, maaşlardaki düşüş kararı sonrası icra takibine uğrama riski ile karşı karşıya kalacağı belirtiliyor. Ayrıca ekonominin önemli bölümü Erdemir işçilerine dayanan Ereğli'de esnaf da sıkıntıya girdi. İşçilerin maaşı düşünce esnaf, siftah yapamaz hale geldi.
Star

İlgili haberler

Erdemir işçisi maaş indirimine şükrediyor

Toplu işçi çıkarmayan Erdemir, maaşları yüzde 35 indiriyor


Geri Dön