28 / 03 / 2024

Erdemoğlu Holding 800 işçisini ev sahibi yaptı!

Erdemoğlu Holding 800 işçisini ev sahibi yaptı!

Cumhurbaşkanını 3.7 milyar dolarlık tesisin açılışına davet eden İbrahim Erdemoğlu, yeni yatırımların sırada olduğunu söyledi. 1.5 milyar dolarlık ithalatı bitirmeyi hedefleyen işadamı, “Şartlar elverirse bunun kadar büyük yatırımlara hazırız” şeklinde açıklamalar yaptı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, medya gruplarının sahipleri, genel yayın yönetmenleri ile yazarlara verdiği iftarda, "Bugün bir vatandaş benimle görüşmeye geldi. Bir fabrika satın almış. 3.5 milyar dolarlık yatırıma hazırlanıyormuş. Bana, 'Yeni fabrikamızın açılışını yapar mısınız?' diye sordu. Tabii bu soru beni uçuruyor..." sözleriyle gözlerin çevrildiği yatırımın sahibi Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, yatırımın detaylarını anlattı. 1.5 milyar dolarlık ithalatı bitirmek istediklerini söyleyen Erdemoğlu, yatırım tutarının 3.7 milyar dolar olduğunu ve Adana- Dörtyol'da kurulacak tesis için makinelerle ilgili görüşmelerin yapıldığını belirtti. Yeni yatırımların da sinyalini veren Erdemoğlu, "Şartlar oluşursa önümüzdeki dönemde yeni tesisler yapabiliriz"  şeklinde açıklamalar yaptı. 


800 İŞÇİMİZ EV SAHİBİ OLDU


Çalışanlarını ev sahibi yapan Erdemoğlu, bu konuyla ilgili şunları söyledi:


"1983'e kadar kirada oturuyorduk. 1983'te ailece kendi evimize çıktık. 1990'da evlendim. 130 metrekarelik bir ev aldım. 2000'li yıllarda Gaziantep'te 43 villalık bir site yapılıyordu. Benim oturduğum ev 130 metrekare, 650 metrekarelik villanın salonu benim ev kadar. Bunları görünce, 'Sen burada nasıl oturacaksın, burada oturmak için ne yaptın?' diye sordum kendi kendime. Buna cevabım, 'Tüm çalışan arkadaşlarımızın sayesinde, onların emeği karşılığı ben bu evi alabiliyorum. Keramet bende değil' oldu. 'Onlar gecekonduda yaşarken, benim burada oturmam doğru değil' diye düşünerek, müdürümü aradım ve 'Belediyeden bedeli karşılığı bir arsa alalım' diye talimat verdim. 40 dönümlük bir yer bulduk. Burayı satın aldık. Önce 250 konuta başladık. En kıdemlilerden başlayarak işçilerimize ev vermeye başladık. Şu anda 812 konutumuzu çalışanlara teslim ettik. Son partiyi 2014'te verdik. 132 metrekarelik bu evlerin bugünkü değeri 200 bin TL civarında. İlk etaptakiler 18 bin, ikinciler 30 bin ve sondakiler de 70 bin lira ödeyerek ev sahibi oldu. Toplam yatırım miktarımız 107 milyon lirayı buldu."


ARAZİYİ BİZE SATSINLAR

2.9 milyon metrekarelik Türkiye Petrolleri A.Ş.'nin (TPAO) arazisiyle ilgili teşvik konusuna da açıklık getiren İbrahim Erdemoğlu, şöyle konuştu: "Teşvikle ilgili bir sıkıntımız yok. TPAO'nun 2.9 milyon metrekarelik arazisiyle ilgili kararını bekliyoruz. Arazi ya satılacak ya tahsis edilecek ya da kiraya verilecek. Bizim tercihimiz satın almak. Teşvik denilen de bu.



Yeni Şafak 


Geri Dön