18 / 04 / 2024

Kiptaş, 4 bin sanat emekçisini ev sahibi yapacak!

Kiptaş, 4 bin sanat emekçisini ev sahibi yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı üzerine harekete geçen Kiptaş, 4 bin sanat emekçisini ev sahibi yapacak



Bahçeşehir, Esenyurt'taki projelerden sanatçılara aylık 600-1000 TL taksit ve yüzde 10 peşinatla ev verilecek.

Nakliyecilerle anlaşıyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı üzerine harekete geçen Kiptaş, konutu olmayan, düşük gelirli sanatçıları ev sahibi yapacak. Müzik, sinema, devlet ve tiyatro sanatçılarından ev sahibi olmayanlara öncelik veriecek. Şimdiden yaklaşık 4 bin anatçıdan talep toplandı.

 BİN LİRA PEŞİNAT
Ödeme gücü ve talebe göre anatçılara Kiptaş'ın Bahçeşehir'de 286 dönüm arsada başlaanrak 5 bin konutluk ve Esenyurt'ta başlanacak bin 100 konutluk projelerinden ev verilecek Aylık 600-1000 TL taksitler satılacak konutlarda 6 bin-10 bin lira peşinat yeterli olacak,  Kiptaş  Genel Müdürü İsmet Yıldırım, son dönemde çeşitli meslek gruplarının çatı örgütlerinin gelen bu yöndeki talepleri îğerlendirmeye aldıklarını ve ıkın zamanda 500 polisi Hadımköy'de ev sahibi yapüklan-söyledi. Öğretmenler, hukukçular, imamlar, sağlık çalışanları, ABD'deki gurbetçiler İGDAŞ çalışanlarından da talepler geldiğini anlatan Yıldırım, tür toplu talepleri projeye re değerlendirip sonuçlandırma çalıştıklarını açıkladı. Yıldırım "Sanatçılar bu toplumun emli değerleri. Ancak yıllarca sosyal güvencesi olmadan ışıp yaşlandıklarında bir evi olamayanları var. Müzisyenler, tiyatro, sinema, TV görsel sanatlar, sanatın alt branşlarında çalışanlar, devlet sanatçıları hepsine yönelik bir çalışma olacak" dedi.

Taleplerin kesinleşmesinin ardından projelere de başlanacağını belirten Yıldırım, bir iki ay içinde Esenyurt ta temel atacaklarını vurguladı. Yıldırım sanatçılar için 62 bin liradan 250 bin liraya kadar değişen daire seçenekleri olduğunu belirterek, "Tabii içinde çok daha lüks villaları almaya gücü olanlar da var, onların da taleplerini karşılarız ama ağırlıkla evi olmayan kesim bu çalışmanın ana noktası olacak. Taleplerin kesinleşmesini bekliyoruz" de Al di. İsmet Yıldırım sanat o emekçilerine yönelik bu çalışma kapsamında, yaşlandıklarında özel bakım hizmeti almalarını sağlayacak bakımevleri yapılmasının da gündemde olduğunu söyledi.

Yıldırım "Sanatın her dalma emek vermiş olanlar bu ülke için kıymetli değerlerdir. Biz de onlar için elimizdeki imkanlar nispetinde yapmamız gerekeni yapacağız. Bir kaç ay içinde talepler toplanmış ve bu çalışmada ciddi bir yol almış oluruz" dedi.

Erol Evgin de görev alıyor
Sanatçıların ev sahibi olmasını sağlayacak süreç, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği talimatla bayata geçti.
Pop Sav onursal başkanı ve aynı zamanda mimar olan Erol Evgin, konuyla ilgili çalışmalara başlandığını söyledi. Evgin bir TV programında şunları söyledi; "Sayın Topbaş'ın yemeğine katılan bazı sanatçı arkadaşlarıma yakınması üzerine Sanatçılar Sitesi gündeme geldi. Başkanımız bu organizasyonda görev almamı istedi. Sivil toplum sanatçılar banka kredisi ile uygun ödeme koşullarıyla çalışmaya dahil olabilir"

Nakliyecilerle anlaşıyoruz
Nakliye Ambarları arazisinde el sıkışmalarının an
meselesi olduğunu söyledi. Yıldırım 'TOKİ nakliyecilerin taşınmasına destek veriyor. Onların burdaki 128 dönümlük arazisine anlaşabilirsek merkez evleri projesine benzer lüks konut yapacağız. buraya AVM düşünmüyoruz'dedi.

Hadımköy'de arsa satıyoruz

Müdür ismet Yıldırım, Kiptaş'ın yeni dönem projeleri hakkında şu bilgileri verdi:


Geri Dön