26 / 04 / 2024

Erdemoğlu Holding, gayrimenkul ve enerji sektörüne giriyor!

Erdemoğlu Holding, gayrimenkul ve enerji sektörüne giriyor!

Yeni sektörlere yatırım yaparak Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden İbrahim Erdemoğlu, kendi tesislerinde kullandıkları enerjiyi üretmek için girdikleri enerji sektöründe son derece iddialı olduklarını belirtti...



Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, her yıl üretim tesislerine yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirterek, "Dünyada 5 kıtada 70 ülkeye 220 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Almanya'dan Avustralya'ya, Amerika'dan Çin'e her geçen gün ihracatımızı güçlendiriyoruz." dedi.



Merinos Halfnın bağlı olduğu Erdemoğlu Holding, beş yıl içinde Türkiye halı sektöründeki pazar payını yüzde 40'lara çıkarmayı hedefliyor. Yeni sektörlere odaklandıklarını belirten Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı ibrahim Erdemoğlu, 100 milyon dolarlık yatırımla Çatalca'da rüzgâr santrali kurduklarını söyledi.


Halı, mobilya, ev tekstili, lojistik ve iplik sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Erdemoğlu Holding, yatırımlarını ve gelecek hedeflerini açıkladı. Yeni sektörlere yatırım yaparak Türkiye'ye hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, kendi tesislerinde kullandıkları enerjiyi üretmek için girdikleri enerji sektöründe son derece iddialı olduklarını söyledi. Erdemoğlu, "Bu doğrultuda, ilk olarak Çatalca'da 52,5 MVV'lık bir rüzgâr santrali lisansı aldık. 100 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacak santralin üretim kapasitesini yılda 200 milyon kVVh'ye ulaştırmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırımlarımız sürecek." dedi. Ayrıca İstanbul Sefaköy'de bir rezidans inşaatına başladıklarını da ifade eden Erdemoğlu, 21 şirket ve 6 bin 500 çalışanı ile 2012'de 1 milyar 800 bin TL ciro elde ettiklerini, bu yılı da yüzde 15 artışla kapatmayı hedeflediğini belirtti. Halı sektöründe Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane ve İmparator markalarını tüketiciyle buluşturan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı, "Halı sektöründe Turquality sertifikasına sahip ilk marka olan Merinos, dünyada en çok satılan halı markası konumunda. Her yıl gerçekleştirdiği ihracat ile Türkiye'nin ihracat lideri." dedi. Halı sektöründeki deneyimlerini 2005 yılında satın aldıkları Dinarsu ile buluşturduklarını söyleyen Erdemoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aldığımız dönemde yıllık 5 milyon metrekare halı üretimi gerçekleştiren Dinarsu'yu 100 milyon dolarlık yatırımla baştan başa yeniledik. 5 yıl gibi kısa bir sürede bu kapasiteyi 20 milyon metrekareye çıkardık. Bugün Dinarsu ile yurtiçindeki varlığımızı güçlendirirken, dünyanın en önemli mağazalarında kendimize haklı bir yer ediniyoruz." Erdemoğlu Holding'in 2004 yılında mobilya sektöründe faaliyet göstermeye başladığını belirten İbrahim Erdemoğlu,  İzmir  Torbalı'da bulunan 125 bin metrekarelik fabrikalarında kanepe, oturma grupları, yatak, baza, yemek odası, yatak odası, genç odası ve panel mobilya üretimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Eğitim alanında yeni projeleri de olduğunu açıklayan Erdemoğlu, "Önümüzdeki günlerde Van'da inşaatını tamamladığımız bir Mehmet Erdemoğlu Endüstri Meslek Lisesi'nin açılışını yapacağız. Ayrıca Adıyaman Besni ilçesinde Adıyaman Üniversitesi'ne bağlı bir mimarlık fakültesi yaptıracağız." dedi.



Zaman



Geri Dön