26 / 04 / 2024

Erdemoğlu Holding İstanbul Sefaköy'de rezidans inşaatına başladı!

Erdemoğlu Holding İstanbul Sefaköy'de rezidans inşaatına başladı!

Gaziantep, dünya devleri yetiştirmeye de devam ediyor. Halı sektörünün önemli markalarından olan Gaziantepli bir firma da beş yıl içinde pazar payını yüzde 40'lara çıkarmayı hedefliyor.



TÜRKİYE'nin üretim üssü Gaziantep'ten doğan ve dünya markası haline gelen firma sayısı gün geçtikçe artıyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren 700 civarında dev kuruluş, özellikle ihracat konusunda kenti güçlendirirken, gerçekleştirdikleri markalaşma faaliyetleriyle de uluslararası arenada Gaziantep'i başarıyla temsil ediyor. Bu firmalardan biri de Erdemoğlu Holding... 


1970'li yıllarda iki adet dokuma tezgâhıyla temelleri atılan firma bugün Türkiye'nin halı ve mobilya sektöründeki lider firmalarından biri haline geldi. Holding aynı zamanda Çatalca'da dev bir rüzgar santralı kurdu. 



'AR-GE'YE YAPTIĞIMIZ YATIRIMIN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ' 

Bugün dünyanın en büyük makine halısı üreticisi konumunda olduklarını belirten Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "Her yıl üretim tesislerimize ciddi miktarda modernizasyon ve yenileme yatırımı yapıyoruz. Ar-Ge'ye yaptığımız yatırımın ve tasarıma verdiğimiz önemin meyvelerini topluyoruz. Türkiye'de halı sektöründe yüzde 20'lik pazar payı ile sektör lideri konumunda bulunuyoruz. Gaziantep ve Rusya'daki üretim tesislerimizde ve Dinarsu tesislerimizde yıllık toplam 40 milyon metrekare makine halısı üretimi yapmaktayız. 2014 yılında dünyada 5 kıtada 80 ülkeye 250 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye'de pazar payımızı yüzde 40'lara çıkarma ve global bir marka olma yolunda kararlılıkla ilerlemeyi hedefliyoruz" dedi. 




'ENERJİDE BÜYÜYECEĞİZ GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNE GİRİYORUZ' 

Erdemoğlu, "Tesislerimizde kullandığımız enerjiyi üretmek için girdiğimiz enerji sektöründe son derece iddialıyız. Bu doğrultuda, ilk olarak Çatalca'da 52,5 MW'lık bir rüzgar santralı lisansı aldık. 100 milyon dolarlık bir yatırımla tamamlanacak santralın üretim kapasitesini yılda 200 milyon kWh'ye ulaştırmayı hedefliyoruz, önümüzdeki dönemde özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırımlarımız sürecek. Ayrıca gayrimenkul alanında İstanbul Sefaköy'de bir rezidans inşaatına başladık" diye konuştu. 


İHRACAT HEDEFİ 

275 MİLYON DOLAR Makine halısı sektöründe dünya devi olan holding, 2014 yılında 250 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Yıllık yaklaşık 40 milyon metrekare halı üreten firmanın 2015 yılı ihracat hedefinin ise 275 milyon dolar olduğu belirtildi. 



Bünyesindeki Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane, İmparator ve Boğaziçi markaları ile makine halısı sektöründeki dünya liderliğini sağlamlaştıran holding, halı sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren firma durumunda olduğu 2015 yılında, yüzde 10 oranında ihracat artışı hedeflendiğini de belirtiyor. Beş kıtada 80 ülkeye ürün ihraç eden holding, pazar sıralamasının Avrupa, Amerika ve Ortadoğu ülkeleri olduğunu, Güney Amerika ve Afrika ülkeleri için de çalışmaları devam ediyor. 



'MODAYI TAKİP EDEN BİR MİSYONUMUZ VAR' 

Ürünlerinde modayı ve son trendleri takip ettiklerini ifade eden Erdemoğlu, "Modayı yakından takip ediyoruz. Desentasarım ve Ar-Ge ekibimiz, dünyada bizi ilgilendiren bütün fuarları ziyaret ederek, sürekli yenilik yapıyor. Her bölgenin talebine göre ürünler yaparken kalite standardını ön planda tutmaya devam ediyoruz" dedi. 



YENİ MARKAYLA ÜRETİM ARTTI 

Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 2005 yılında holding bünyesine katılan Dinarsu markası ile duvardan duvara, tufting, nonvvoven, ve çim halı üretimi gerçekleştirdiklerini belirtiyor. Erdemoğlu, 2015 yılında ihracat rakamlarında artış yapacaklarını ifade ediyor. 



Habertürk Ek


Geri Dön