18 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: 2-B arazilerinden yeteri kadar para gelmedi!

Erdoğan Bayraktar: 2-B arazilerinden yeteri kadar para gelmedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, " 2-B 'den 100 milyon kadar para geldi. 2-B'den yeteri para gelmediği için bütçemizde düşüş oldu " diye konuştu.




Erdoğan Bayraktar, "Bize, 2B'den 100 milyon kadar para geldi. 2-B'den yeteri para gelmediği için bütçemizde düşüş oldu. Başka kaynaklardan bunu telafi edeceğiz" dedi


Bayraktar, kentsel dönüşümün yüzde 90'ını belediyeler ile vatandaşların talepleri doğrultusunda yaptıklarını söyledi. 

Meslek odalarının bakanlığa bağlanmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Bayraktar, odaların kanunlarında bir değişiklik yapmadıklarını, yetkilerinin aynen devam ettiğini kaydetti. Odaların kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları olduğunu ifade eden Bayraktar, "Odaların proje vize etme hakkı yok. Mahkeme onların yönetmeliklerini iptal etti" değerlendirmesinde bulundu. 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Erdoğan Bayraktar, meslek odalarına, kentsel dönüşümü ya da başka işleri "gel beraber yapalım" dediklerini dile getirerek, "Onlarla ayrımız gayrımız yok. Odaların mali yönden denetimi ilgili bakanlık tarafından yapılır, eğer bu, bir rahatsızlık oluşturuyorsa oturup konuşuruz" yorumunu yaptı. 

"Bakanlığın ismindeki çevre ve şehircilik kelimelerinin birbiriyle (bağlantı lınoilısjadığ^ #ör. 

nündeki eleştiriler,, üzerine Bayraktar, "Dünyadaki 195 devletten yaklaşık 30'unda, çevre ve şehircilik isimlerinin geçtiği bakanlıklar var. Bir kısmında tek, bir kısmında tabiat varlıkları, bir kısmında da su ile birlikte var. Ama esas olan çevre ve şehirciliğin bir olması. 


Bir şehir kurulurken en önemli unsur çevredir. Bu yüzden çevre ve şehirciliğin birlikte olması son derece doğaldır" ifadesini kullandı. 

Bayraktar'ın konuşmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 2014 yılı bütçesi kabul edildi. 



Önce Vatan


Geri Dön