25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: 2013 kentsel dönüşümde atılım yılı olacak!

 Erdoğan Bayraktar: 2013 kentsel dönüşümde atılım yılı olacak!

Kentsel dönüşüm kapsamında Şişli, Kağıthane ve Küçükçekmece'de yıkım gerçekleştirildi. Bayraktar, ''2013 dönüşümde atılım yılı olacak'' dedi



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kağıthane'de Huzur, Şişli'de Ayazağa ve Küçükçekmece'de Kartaltepe mahallelerinde deprem riski taşıyan ve toplam 55 dönümde başlayacak yıkım çalışmaları için Huzur Mahallesi'ndeki Şehit Emrah Yılmaz Parkı'nın önünde düzenlenen törene katıldı.


''Açıkgözlere, provokatörlere fırsat vermeyeceğiz, ülkemizin, vatanımızın, milletimizin geldiği nokta bunu gerektiriyor'' diyen Bakan Bayraktar, artık evi yıkılan vatandaşların çatıya çıkıp kiremit atmaması ve dozerlerin önünde durmaması gerektiğini dile getirdi. Bayraktar, şunları söyledi:


''Vatandaşlara 'Kira yardımı yapacağız, kredi alırlarsa yüzde 4'ünü ödeyeceğiz' diyoruz. Vatandaş-devlet kaynaşması, empati, gönüllülük esası ile bu dönüşümleri dalga dalga geliştirmek zorundayız. Gelecek Türkiye'mizde çevre ve doğayla uyumlu mühendislik hizmeti almış, modern yerleşim birimlerini üretmek mecburiyetindeyiz. Bu gelecek nesillere borcumuzdur. Şehirlerimizden kaçak ve afete dayanıksız yapıları söküp atmak mecburiyetindeyiz. Bu bizim sorumluluğumuzdur. Bu, insanlarımızın hayat hakkını korumaya yönelik projedir, siyaset dışı, siyaset üstüdür. Bütün partilerin bu projeye sahip çıkması gerekir.''


Bakan Bayraktar, ''2013 yılı afet riski altındaki binaların dönüştürülmesi noktasında atılım yılı olacak. İlk 2 yılımızda Türkiye'de çok büyük mesafe alacağız. 2023 yılında daha güzel, katı atık, çevre, atık su sorunlarını halletmiş, iklim değişimiyle uyumlu şehirlerle ve Türkiye ile buluşacağız. Önümüzdeki 20 yılda kentsel dönüşümü tamamen bitirmiş olacağız'' diye konuştu.


Konuşmaların ardından, Şişli, Kağıthane ve Küçükçekmece'de de yıkım gerçekleştirildi.

AA


Geri Dön