25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Artık çöpten enerji üreten bir konuma geldik!

Erdoğan Bayraktar: Artık çöpten enerji üreten bir konuma geldik!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 1395 geri kazanım tesisi ile yeni bir geri dönüşüm sektörü oluşturulduğunu dile getirerek, "Artık çöpten, enerji üreten, seracılık yapan bir konuma geldik ve bunu daha da yaygınlaştıracağız" dedi....




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bakanlığının 2014 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda sunum yaptı. Bakan Bayraktar, atık su arıtma hizmeti verilen belediye nüfus oranını yüzde 72’nin üzerine çıkardıklarını bildiren Bayraktar, katı atık düzenli depolama tesisi sayısının ülke genelinde 69’a ulaştığını; 2023 yılına kadar ise tüm belediyelerimizin düzenli katı atık depolama tesisi ve atık su arıtma tesisine kavuşmasının sağlanacağını söyledi.


1395 geri kazanım tesisi ile yeni bir geri dönüşüm sektörü oluşturulduğunu dile getiren Bayraktar, bu sayede 60 bin kişiye istihdam ve ekonomiye de yıllık 1 milyar TL’den fazla katma değer sağlandığını kaydetti. Bayraktar, "Artık çöpten, enerji üreten, seracılık yapan bir konuma geldik ve bunu daha da yaygınlaştıracağız" dedi.


Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) düzenlemesinde, 2011'den itibaren belge sayısını 199’dan 16’ya düşürdüklerini; çevre izin ve lisanslarında, elektronik ortama geçildiğini ve tüm süreçleri tek yönetmelik altında birleştirildiğini hatırlatan Bayraktar, "Böylece yatırım ortamının iyileştirilmesinde büyük mesafe kaydettik. Bu kapsamda bürokrasiyi azaltacak tarzda yeni düzenlemeler yapmaya da devam ediyoruz" diye konuştu.


-"Yeşil bina yeşil şehirler..."-


Bugün gelişmiş ülkelerin; dünyanın geleceğini konuştuğu, geleceğin şehirlerini ve yapılarını şekillendirdiği bu dönemde; çevre bilincinin her zamankinden daha fazla önem kazandığını belirten Bayraktar, "Ülke olarak biz de şehirlerimizi geleceğe hazırlarken, binalarımızı yeşil bina; şehirlerimizi yeşil şehirler yapmak için çalışmalarımıza hız verdik. Çevreye yapılan yatırımın aslında insana ve geleceğimize yapılan bir yatırım olduğunun bilinciyle çalışıyoruz. Çalışan, çalıştıkça üreten, ürettikçe adil bir şekilde bölüşen bir Türkiye hedefiyle hizmet etmeye gayret ediyoruz" dedi.


AA


Geri Dön