25 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Çevrecilik konusunda Avrupa'da ilerideyiz!

Erdoğan Bayraktar: Çevrecilik konusunda Avrupa'da ilerideyiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Su ve Kanalizasyon İdaresi Skada Merkezi'nin açılışına katıldı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Atıksu ve Temiz Su Yönetimi projesi SKADA Merkezi'nin açılışına katıldı. 


Bakan Bayraktar, "Bugün burada yeni bir sistemle atıksuların ve temiz suların getirilmesinin denetlenmesi 12 parametrede açıklamış. Biz sanayicilerimizi teşvik etmek iyileştirmek mecburiyetindeyiz. Bir taraftan da bilinçleri artıyor. Bizim hem avantajımız hem de dezavantajımız var" dedi.


Sanayileşmeye geç başladığımızı anlatan Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:


"Biz çevreci bir toplumun bireyleri olarak bunu çabuk içselleştirdik. Çevrecilik konusunda Avrupa'dan daha ilerideyiz. Onlar Karadeniz'e atıklarını atıp kaçıp giderlerdi. Bir taraftan da denetim yapacağız. Denetim olmadan olmaz. Teşvikleri de artıracağız"


Konuşmasının devamında "fotoğrafın büyüğüne bakmak zorundayız" diyen Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu yüce millet 7 kere bize destek vererek görev verdi. Biz de bu millete daha büyük şevkle hizmet etmeye gayret edeceğiz. Bizim partimiz son 200 yıldır milletin hasret duyduğu partidir. Onun için böyle kök salıyor. Benim sizden ricam fotoğrafın büyüğüne bakın. Dünya bugün bize imreniyor. Bu istikrar sayesinde oldu. Güven vermeye devam edeceğiz. Bugün burada kurulan SKADA sistemi bir modernizasyondur. İnanın 10 sene evveline göre hayal denen şeyler bugün Türkiye'de oldu."


Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile SKADA sisteminin açılışı gerçekleştirildi.


SKADA SİSTEMİ   


Projeyle birlikte Kocaeli genelindeki 42 terfi merkezi 16 atıksu arıtma tesisi, 25 sanayi tesisinin ana kollektör bağlantı noktaları SKADA merkezinden izlenebiliyor. Sistem enerji tüketimini minimum seviyeye indiriyor. SKADA sistemiyle atıksu hattı verilen hattı gözlemlemek gelecekte arıtma tesisinin ne kadar arıtma yapabileceğini öngörmek ve buna uygun plan yapabilmek mümkün hale geldi. Bu projeyle terfi merkezleri tek bir noktadan, personele ihtiyaç duymadan yönetilebilir hale geldi.


İSU hizmet binasında gerçekleşen açılışa Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri ve davetliler katıldı.


Geri Dön