29 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Marka kentler ekonomiyi büyütür!

Erdoğan Bayraktar: Marka kentler ekonomiyi büyütür!

Ülkelerin gelişmesinde marka kentlerin önemli olduğuna vurgu yapan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, ''Eğer biz ülkemizde marka kentler ve cazibe merkezileri oluşturmazsak Marmara ve Ege bölgesindeki sıkıntıları çözemeyiz' diye konuştu



Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından düzenlenen bu yıl ikincisi Konya'da düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi''nde Anadolu şehirlerindeki emlak potansiyeli değerlendirildi. GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, gayrimenkul zirvelerine ek olarak gelişen Anadolu kentlerini daha detaylı incelemeye çaba harcadıklarını ve bu amaçla Gelişen Kentler Zirvelerini düzenlemeye başladıklarını söyledi.  TOKİ  Başkanı Erdoğan Bayraktar ise ülkelerin şehirlerin markalaşmasıyla ön plana çıktığını söyleyerek ''Eğer biz ülkemizde marka kentler ve cazibe merkezileri oluşturmazsak Marmara ve Ege bölgesindeki sıkıntıları çözemeyiz. Bugün İzmir'deki sorunlar çok büyük. İstanbul ve Marmara aynı şekilde. Marka şehirleri artırmamız lazım. Biz Türkiye'nin gelişmesi bakımından yakalanan istikrar ortamının devam etmesini istiyoruz. Bu istikrara devlet, millet ve işadamları olarak çok iyi ve namusumuz gibi sarılmamız lazım. Devletimizin ve milletimizin gelişmesi, vatanımızın dirliği için bu istikrara çok sıkı sarılmalıyız. Türkiye'yi dünyada lider ülkeler arasına çıkarmak için biz elimizden geleni yapacağız'' diye konuştu.

KONYA'DA DA KENTSEL DÖNÜşžÜM YAPACAK
Konya'nın marka şehirlere örnek olduğunu söyleyen Bayraktar, TOKİ'nin Büyükşehir ve Meram belediyeleriyle kentsel dönüşüm projeleri yapacaklarını açıkladı. Bayraktar, zirvenin sadece Konya değil komşu iller Aksaray, Niğde, Karaman, Ankara, Marmara, Ege ve ülkemiz için de çok önemli olduğunu belirtti. İlk zirveyi Bursa'da gerçekleştirdiklerini anımsatan Tanes ise ''Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'yı sayılı dünya kentleri arasına getirmeyi hedefliyor'' dedi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise ''Konya'yı geçmişi kadar başarılı ve görkemli bir gelecekle buluşturmalıyız'' diye konuştu.
Sabah Emlak


Geri Dön