28 / 03 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetimi yapıldı!

Erdoğan Bayraktar: Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını, denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Bakan Bayraktar, “ Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetiminde 34 bin lira para ceza kesildi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını,  denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Bakan Bayraktar, “ Yılın ilk yarısında  18 bin çevre  denetiminde 34  bin lira para ceza kesildi,   mevzuata aykırı hareket eden  77 tesisin ise   faaliyetin durduruldu” dedi.


Bakanlığının çevre faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan  Bakan Bayraktar , çevreyi kirletenlere karşı  mücadelenin hızla devam ettiğini,  denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.  Bu konuda 60 adet tam donanımlı denetim ve numune aracının  alındığını belirten Bakan Erdoğan Bayraktar 40 adet daha denetim ve numune aracı almayı planladıklarını ifade etti. Bakan Bayraktar yılın ilk yarısında 18 bin  denetim yapıldığını ve yapılan denetimler sonucunda, 77 tesisin faaliyetinin durdurulduğunu,   34 bin  lira idari para   cezası   uygulandığını vurguladı.


60 bin kişi istihdam edildi


Bin 86 geri kazanım tesisinde 60 bin kişi istihdam edildiğini ifade eden Bakan Bayraktar “Geri kazanımlar sonucu yılda 1 milyar TL’yi aşkın katma değer sağlanmaktadır” dedi.


Ulusal Çevre Eylem Planı Kapsamında karbon salınımını azaltmak için 55 Milyar Dolar harcanacağını açıklayan Bakan Erdoğan Bayraktar sözlerine şöyle devam etti:


“Bu süreç içerisinde; 2009 yılında Kyoto Protokolünü imzalayan Türkiye her türlü çevre problemi ile mücadele konusunda adımlar atmaya, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bütün kararlılığı ile devam etmektedir. Hedefimiz; sürdürülebilir çevre ve kaliteli bir hayat.  Bir mukayese yapmak gerekirse; 2002 ‘de 248 belediyede 145 atıksu arıtma tesisi ile belediye nüfusunun %35’inin atıksuyu arıtılmakta iken, bugün 550 belediyede, 428 tesis ile nüfusun %72’sinin atıksuyu arıtılmakta. Artık ülkemizde günlük 10 bin  m3 üzerinde atıksu deşarjı yapan tüm işletmeleri online olarak izliyoruz.”


Geri Dön