29 / 03 / 2024

TOKİ yılın ilk yarısında 33 bin 243 sosyal konut sattı!

TOKİ yılın ilk yarısında 33 bin 243 sosyal konut sattı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan olarak yılın ilk yarısında 71 ilde 33 bin 243 sosyal konutu sattı…



Ülke olarak yeni bir yönetim modeliyle 2023 ve gelecek hedeflerimize daha hızlı adımlarla ilerlemek için önemli bir başlangıç yaptık. Dinamik bir üretim anlayışıyla Türkiye'nin dört bir yanında sürdürdüğümüz projeler, yeni dönemde başta konut olmak üzere, milletimizin ihtiyaç duyduğu tüm yapısal üretim alanlarında genişleyerek sürecek.

İnşaat sektörümüz bu yeni dönemde de güçlü konumunu koruyacak. Finansal piyasalarda konjonktürel etkilerle yaşanan dalgalanmalara rağmen, yapı sektörümüz başarılı sonuçlarla yoluna devam ediyor.

Bu doğrultuda, Haziran ayı konut satışlarında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 22,4 artış yaşandı, ilk uygulaması idaremizce başlatılan faiz ve fiyat indirimi kampanyasına özel sektörümüzün katılımıyla sağlanan sinerji, satışlara olumlu yönde etki yaptı.

Dar ve orta gelirli vatandaşlarımızı, düşük taksitli ve uzun vadeli ödeme imkânıyla ev sahibi yapma yönündeki güçlü motivasyonumuz sürüyor.  TOKİ  olarak yılın ilk yarısında 71 ilde, 33 bin 243 sosyal konutun satışını gerçekleştirdik.

Satışlarda bölge bazlı en yüksek performans 8 bin 514 konut ile Güneydoğu Anadolu Bölgemizde sağlanırken, İç Anadolu'da 8 bin 391, Marmara'da 3 bin 785, Akdeniz Bölgesi'nde 3 bin 355, Ege'de 3 bin 329, Karadeniz'de 3 bin 53 ve Doğu Anadolu'da 2 bin 815 konut satıldı. 

Yatay mimari yaklaşımla, yörelerin yerel mimari unsurlarını yansıtan mahalle konseptinde geliştirilmiş konut alanlarında yeni bir çizgide üretim yapan idaremiz, 837 bine ulaşan konut üretim rakamıyla, "2023'te 1 milyon 200 bin konut" hedefine bir adım daha yaklaştı.

Konutun yanı sıra hayata geçirdiğimiz yüzlerce sosyal donatı ve kamu uygulamalarına yenileri ekleniyor, idaremizce yürütülecek olan Türkiye'nin en büyük park ve rekreasyon fikri olan Millet Bahçelerinin de yapım sürecini başlattık.

Konuttan eğitim kurumlarına, hastaneden ticaret merkezlerine hemen her alanda üretim yapan en güçlü yapı kuruluşu olarak, milletimizin beğeni ve sevincinden aldığımız şevkle, 2023'e emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.

M. Ergün TURAN
Toplu Konut İdaresi Başkanı


Geri Dön