27 / 04 / 2024

TOKİ konut üretim raporu

TOKİ konut üretim raporu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 840 bin konut inşa ederek özel sektöre örnek teşkil eden bir şehircilik hamlesi başlattıklarını söyledi. 

TOKİ yılın ilk yarısında 33 bin 243 sosyal konut sattı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan olarak yılın ilk yarısında 71 ilde 33 bin 243 sosyal konutu sattı…

TOKİ Mayıs'ta 4.185 konut, 10 iş yeri, 6 cami üretti!

Evi olmayan herkesi ev sahibi yapmak için çalışan T.C. Başbakanlık toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mayıs ayında 4 bin 185 konut, 10 ticaret merkezi, 6 cami üretti..

TOKİ'nin 10 yıllık konut üretim ortalaması yaklaşık 50 bin!

TOKİ tarafından 2016 yılında ihale edilen 64 bin konutun 47 bini, yani yaklaşık yüzde 74'ü, altı ve daha az katlı binalardan oluştu. TOKİ Başkanı Turan, "Bu kapsamda üç yıl içinde ihalesi gerçekleştirilen konut sayısı 93 bini geçmiştir" dedi.

TOKİ 750 bin 866 konut rakamına ulaştı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 81 ilde 3 bin 312 şantiyede 750 bin 866 konut rakamına ulaştı.Satılan konut sayısı 601 bin 84, teslim edilen konut sayısı ise 581 bin 91.

TOKİ 724 bin 797 konut rakamına ulaştı!

TOKİ 81 ilde 3 bin 271 şantiyede 724 bin 797 konut rakamına ulaştı. 574 bin 46 konutu teslim eden TOKİ, yapım ve proje işleri aşamalarında 78 milyar TL’lik 5 bin 527 ihale sonuçlandırdı.

TOKİ 673 bin 784 konut rakamına ulaştı!

TOKİ "Toplu Konut Üretim Raporu" verileri yayınlandı. Rapora göre 81 il, 3 bin 94 şantiyede 673 bin 784 konut sayısına ulaşıldı. 128 bölgede 56 bin 354 konutun inşaatı tamamlandı.

TOKİ 670 bin 580 konut rakamına ulaştı!

TOKİ "Toplu Konut Üretim Raporu" verileri yayınlandı. Rapora göre 81 il, 3 bin 94 şantiyede 670 bin 580 konut sayısına ulaşıldı.

TOKİ 668 bin 297 konut rakamına ulaştı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut üretim raporunun Temmuz ayı verilerini açıkladı. 668 bin 297 konut rakamına ulaşan TOKİ, 537 bin 716 konut teslim etti.

TOKİ her yıl 60 bin konutu dar gelirliler için üretecek!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan katıldığı özel bir televizyon programında, çözüm süreci ile konut taleplerini arttığını, idarenin sosyal devletin en önemli yansıması olduğunu söyledi. Turan, yeni dönem hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

TOKİ'nin 2023 hedefi 1 milyon 200 bin konut!

Türkiye'nin 78 ilinde 689 şantiyesinde çalışma yürüten TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Bugün itibarıyla TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 637 bini aşmış durumda. 2023 hedefimiz 1 milyon 200 bin konut" dedi.

Ayşenur İslam: TOKİ'nin 1+1 konut üretmesine izin vermiyoruz!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de çekirdek aileye doğru bir yöneliş olduğuna değinerek, “Aile bütünlüğünü korumak için TOKİ’nin yaptırdığı sosyal konutlarda artık 1+1 dairelere izin vermiyoruz” dedi.

TOKİ kentlerin geleneklerine uygun farklı tasarımlara ağırlık verecek!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Türkiye'de konut beklentilerinin 10 yıl öncesine göre farklılaştığını belirterek, önümüzdeki dönemde kentlerin geleneklerine uygun farklı tasarımlara ağırlık vereceklerini söyledi.

TOKİ 638 bin 712 konut rakamına ulaştı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı konut üretim raporunun Kasım ayı verileri açıkladı. 638 bin 712 konut rakamına ulaşan TOKİ, 502 bin 990 konut teslim etti.

'Ev almak zorlaşıyor, konut üretim seferberliği başlatılmalı'!

Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir’de kooperatifler aracılığıyla 150 bin kişinin barınma sorununa çözüm getiren Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ev almanın zorlaştığını ve konut üretim seferberliğinin başlatılması gerektiğini belirtti.

Sosyal konut projesinde can alıcı nokta

İlk 2 günde 2 milyondan fazla kişinin başvurduğu 900 milyar liralık sosyal konut projesinde en can alıcı konu konutların teslim tarihi ve TOKİ'nin üretim kapasitesiyle ilgili. İşte kafaları karıştıran o sorular...

TOKİ'den Antalyalılara büyük müjde! Tam 262 ucuz konut için tarih belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirli aileler için yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Antalya projesinin ihalesini Pazartesi günü gerçekleştirecek.

TOKİ'den İzmirlilere son dakika ucuz konut müjdesi! O ilçe için tarih belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarını son sürat sürdüren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmir projesi için ihale tarihini açıkladı. İşte son dakika gelişmeleri...

TOKİ 81 ildeki sosyal konut projesi başvuruları bitti mi? 81 ildeki konut projesinden kimler yararlanacak?

TOKİ konut projeleri dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Vatandaşlar TOKİ 81 ildeki projelerine dair detaylı bilmek istiyor! İşte o detaylar!

TOKİ 110 konutu satışa çıkarıyor! Gaziosmanpaşa’dan konut alma fırsatını kaçırmayın!

TOKİ konut sahibi olmak isteyenleri hayallerine kavuşmaya devam ediyor. İşte TOKİ, Gaziosmanpaşa konutlarına dair detaylar!

TOKİ'den dar gelirlilere son dakika müjdesi! 81 ildeki 150 bin konut için geri sayım başladı! Sakın kaçırmayın!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 kentte inşa edeceği projeler için geri sayım başladı. Söz konusu projeler için yüzde 10 peşinatın yanı sıra 180-240 ay vade imkanı sağlanacak.

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

Toplu Konut İdaresi TOKİ, alt ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretim faaliyetlerine devam ederken aylık 1442 lira taksitle konut satış haberini duyurdu. TOKİ'nin söz konusu konutlarından edinmek isteyen ihtiyaç sahipleri bu şartları karşıladığı takdirde konutlardan satın alabilecek.

TOKİ Konya Güneysınır projesi için düğmeye bastı! 114 yeni konut geliyor!

Dar gelirli aileler için konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Konya Güneysınır'da 114 yeni konut inşa edecek.

TOKİ'den İstanbul'a 1040 yeni konut!

Yeni konut üretim çalışmalarına aralıksız devam eden TOKİ İstanbul'da Esenler ve Başakşehir'de yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Projelerde toplam 1040 inşa edilecek. 

TOKİ'den İstanbul'a 4 bin 200 yeni konut!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ İstanbul'da 7 yeni proje hayata geçirecek. Projelerde toplam 4 bin 200 adet konut yer alacak.

TOKİ faizsiz konut kredisi nasıl alınır?

Son günlerde sık sık araştırılan konuların başında TOKİ konut kredisi yer alıyor. Vatandaşlar TOKİ konut kredisi veriyor mu? sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki TOKİ konut kredisi veriyor mu? İşte ayrıntılar...

TOKİ'den Karaman Merkez'e 317 yeni konut müjdesi!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karaman'da 317 yeni konut hayata geçirecek. TOKİ Karaman Merkez 317 konut ihalesi yarın saat 14:00'te gerçekleştirilecek. 

TOKİ konut üretim raporu Haberi

TOKİ konut üretim raporu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenen eğitim ve istişare toplantısında, önümüzdeki dönemde güç ve imkânların, kültür ve medeniyetimizi yükseltmek için daha çok kullanılacağını söyledi. "Biz dünyanın her yerinde kendine vatan yaptığı coğrafyaları imar ve inşa eden, kültürünü ve medeniyetini sürekli ileriye taşıyan bir milletin mensuplarıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, medeniyetin maddi unsuru olan mekân ve kültür üretimi konusunda kadim mirasın yeterince fark edilmediğine dikkat çekti.

"GÖNÜLLERİMİZ ÇORAKLAŞTI"

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; "Son iki asırda siyasi ve askeri üstünlüğümüzle medeniyetimizin kâinat tasavvurunu, kültürümüzün mayasını ve şehirlerimizin ruhunu kaybettik" diyen Erdoğan, Batı medeniyetinin bireysel hırsı esas alan anlayışıyla kültürel alanda tekdüzeleşmenin yaşandığına dikkat çekti. "Binalar yükseldi, yollar büyüdü, araçlar modernleşti, altyapılar gelişti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, çölleşti, karardı" şeklinde konuşan...