25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 840 bin konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TOKİ vasıtasıyla 840 bin konut inşa ettik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla 840 bin konut inşa ederek özel sektöre örnek teşkil eden bir şehircilik hamlesi başlattıklarını söyledi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenen eğitim ve istişare toplantısında, önümüzdeki dönemde güç ve imkânların, kültür ve medeniyetimizi yükseltmek için daha çok kullanılacağını söyledi. "Biz dünyanın her yerinde kendine vatan yaptığı coğrafyaları imar ve inşa eden, kültürünü ve medeniyetini sürekli ileriye taşıyan bir milletin mensuplarıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, medeniyetin maddi unsuru olan mekân ve kültür üretimi konusunda kadim mirasın yeterince fark edilmediğine dikkat çekti.

"GÖNÜLLERİMİZ ÇORAKLAŞTI"

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; "Son iki asırda siyasi ve askeri üstünlüğümüzle medeniyetimizin kâinat tasavvurunu, kültürümüzün mayasını ve şehirlerimizin ruhunu kaybettik" diyen Erdoğan, Batı medeniyetinin bireysel hırsı esas alan anlayışıyla kültürel alanda tekdüzeleşmenin yaşandığına dikkat çekti. "Binalar yükseldi, yollar büyüdü, araçlar modernleşti, altyapılar gelişti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, çölleşti, karardı" şeklinde konuşan Erdoğan, 16yılda hayat kalitesini yükseltmek için pek çok hizmeti hayata geçirdiklerini ancak gönül çoraklaşmasının önüne geçmekte başarılı olamadıklarını da vurguladı. Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde gücümüzü ve imkânlarımızı, gönüllerimizi zenginleştirmek, medeniyetimizi yükseltmek, kültürümüzü hızlandırmak için daha çok kullanacağız" diye konuştu.

TOKİ İLE ŞEHİRCİLİK HAMLESİ

TOKİ vasıtasıyla 840 bin konut inşa ederek özel sektöre örnek teşkil eden bir şehircilik hamlesi başlattıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu süreçte ülkemize en büyük katkılarımızdan biri de Selçuklu, Osmanlı ve modern mimari yaklaşımının sentezi yeni projeler geliştirmiş olmamızdır. Genel merkez binamızdan Cumhurbaşkanlığı Külliyesine kadar projesinde söz sahibi olduğumuz tüm binaların bu mimariye göre inşa edilmesini sağladık" ifadelerini kullandı. Erdoğan, bu yaklaşımın TOKİ'nin tüm projelerine yansıtıldığını, yerel mimariyle modern ihtiyaçları bütünleştiren projelerle şehirlerin donatıldığını kaydetti.

 


Geri Dön