26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 373 milyon TL’lik açılış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 373 milyon TL’lik açılış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece 186 milyon TL’si Büyükşehir’e ait olan toplam 373 milyon TL’lik yatırımların hizmete açılacağını söyledi.




Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece 186 milyon TL’si Büyükşehir’e ait olan toplam 373 milyon TL’lik yatırımların hizmete açılacağını söyledi.


Başkan Altepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günkü Bursa programını, düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Merinos’taki BURFAŞ Gölpark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıya, yerel ve ulusal medyanın temsilcileri katıldı.


186 milyon TL’lik yatırım Büyükşehir’den 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da resmi açılışı yapılmayan toplam 155 projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınacağını kaydetti. Kamu kurum ve kuruluşlarınca hayata geçirilen 155 projenin 23’ünün Büyükşehir kaynaklı olduğunu belirten Başkan Altepe, toplamda 373 milyon TL’lik yatırımların 186 milyon TL’lik kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlattı.


Başkan Altepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programının saat 11.00’da Yenişehir Havalimanı’nda başlayacağını söyledi. Havaalanına iniş yapıldıktan sonra Bursa Bölge Garnizon Komutanlığı ziyaretinin olacağını, ardından Cuma namazı için Ulu Cami’ye geçileceğini bildiren Başkan Altepe, programda sırasıyla Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin, sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Heykel Atatürk Caddesi’ndeki halka hitabının yer aldığını ifade etti. Mitingin ardından toplu açılışların, sonra da valilik ziyaretinin yapılacağını kaydeden Başkan Altepe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saat 16.00’da Merinos AKMM’de kendisine verilecek roman ödülünü almasının ve ardından saat 18.00’da BTSO’nun organizasyonuyla iş dünyası temsilcileriyle buluşmasının ardından Bursa’dan ayrılacağını kaydetti.


“Alınan tedbirler için anlayış bekliyoruz”

Başkan Altepe, Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın Bursa’yı bir kez daha ziyareti nedeniyle onur duyduklarını söyledi. Ziyaretin problemsiz geçmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını, Bursalılardan alınan tedbirler çerçevesinde anlayış beklediklerini ifade eden Başkan Altepe, “Bu akşam saatlerinden itibaren Heykel’e olan trafik kapatılacak. Cuma günü akşam saatlerine kadar kapalı kalacak. İpekböceği tramvayı da yine Cuma gününe kadar, yarın sabahtan itibaren çalışmayacak. Belli sıkıntılar olacak ama Bursa halkından özür diliyoruz. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak ve güzel bir organizasyon için bu fedakarlığı yapmış oluyoruz” dedi.


Büyükşehir yatırımları… 

Ulaşımdan çevreye, spordan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir devreye alan Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve yaklaşık 186 milyon TL’ye mal olan 23 ayrı yatırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alınacak. Teleferik Oteller Bölgesi hattı, restorasyonu tamamlanan Bursa Kalesi doğu surları, Tophane meydanı ve Okçu Baba Türbesi restorasyon ve çevre düzenlemesi, restorasyonu tamamlanan Kapalı Çarşı, Ayvalıdere üzerindeki iki köprü, Doğu Atıksu Arıtma Kolektörü, Hacıvat ve İsmetiye Dereleri ıslah ve çevre düzenlemesi, Altıntaş, Dereköy ve Harmancık spor sahaları, 100. Yıl ve Millet Mahallesi spor tesisleri, Vahide Aktuğ ve Lütfi Banuşoğlu okulu spor salonları, Hüdavendigar Parkı yüzme havuzu, 29 adet park, Selimiye ve Tatarlar Camii çevre düzenlemeleri, içme suyundan ve güneş enerjisinden elektrik üretim tesisleri toplu açılış töreni ile hizmete alınmış olacak.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön