25 / 04 / 2024

çevre denetimleri

çevre denetimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Güllüce: “2014 yılında 43 bin çevre denetimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 93 milyon TL idari para cezası kesildi” dedi.

İdris Güllüce: Denetimler her alanda iyi yapılmalı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bir restoranda düzenlenen bölgesel sektör temsilcileri değerlendirme toplantısında, kentsel dönüşümü halka rağmen yapma gayretinde olmadıklarını, halkla beraber, halk için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Daha güzel çevreler için denetimler hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İdris Güllüce’nin talimatıyla sayıları sürekli artış gösteren motorlu taşıtlar ile gürültü kirliliğine neden olan eğlence merkezi gibi yerler üzerinde denetimlerine devam ediyor.

Çevre denetimi nasıl yapılır?

Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe giren yönetmeliklere uygunluğunu kontrol etmek için yapılan çalışmalar "çevre denetimi" faaliyetleri kapsamında yapılıyor. Peki, çevre denetimi nasıl yapılır?

2013 yılında 37 bin denetimde 77 milyon ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2013'te yapılan 37 bin 467 denetimde, çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen kurum ve kuruluşlara 77 milyon 45 bin lira ceza verildi.

Erdoğan Bayraktar: Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını, denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Bakan Bayraktar, “ Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetiminde 34 bin lira para ceza kesildi...

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine denetim aracı dağıtılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve taşra teşkilatı 1150 çevre personeli ile çevre izni, ÇED ve çevre denetimleri konularında çevrenin korunması amacıyla gece gündüz yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın denetimleri hız kesmiyor!

2014 yılı içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri aracılığıyla Türkiye genelinde yapılan 4 bin 846 şantiye denetimi sonucunda yapı denetim kuruluşlarına 603 adet geçici faaliyet durdurma cezası verilirken 62 kuruluşun ise belgesi iptal edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gürültü kirliliği denetimleri hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sayıları sürekli artış gösteren motorlu taşıtlar ile gürültü kirliliğine neden olan eğlence merkezi gibi yerler üzerinde denetimlerini yapmaya devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapı denetimleri hız kesmiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, sağlam ve güvenli yapı için denetimlerini sürdürüyor. Yapılan denetimler kapsamın da vatandaşların sağlam, kaliteli, doğal aletlere dayanıklı ve korumalı bir konuta sahip olması amaçlanıyor.

Çevre görevlisi nasıl denetlenir?

Çevre görevlileri firmaların, yeterlik şartlarının devam edip etmediği ve yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği yetkili makam tarafından denetleniyor. Peki, çevre görevlisi nasıl denetlenir? İşte çevre görevlisi denetimleri..

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak!

Çevre denetimleri risk değerlendirme yöntemi ile yapılacak. Projenin başladığı Samsun ilinde, Çevre İzin ve Lisansı almamış tesisler yüksek risk kategorisine alınarak sık denetlenecek tesisler olarak belirlendi.

2014'ün ilk çeyreğinde 20 milyon 549 bin 785 TL para cezası kesildi!

Çevre denetimleri arttı cezalar can yaktı.Bakan İdris Güllüce "yılın ilk çeyreğinde 13 bin 718 çevre denetiminde 506 işletmeye 20 milyon 549 bin 785 TL para cezası kesildi.

18 bin çevre denetiminde 34 milyon lira ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını, denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 18 bin çevre denetiminde 34 milyon lira ceza kesildi...

Erdoğan Bayraktar: Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını, denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Bakan Bayraktar, “ Yılın ilk yarısında 18 bin çevre denetiminde 34 bin lira para ceza kesildi...

Kentsel dönüşüm için 400 proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi!

Kamuoyunda ''kentsel dönüşüm'' yasası olarak bilinen, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'nun kabul edilmesi öncesinde belediye ve valilikler, konuyla ilgili hazırlıklarını tamamladı, taleplerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı istedi; Ayşe Teyze çöpleri ikiye ayıracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geri kazanımda tarihi projeyi hayata geçiriyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü artık çevre yolundan da ücret alacak!

Otoyol güzergahının yanı sıra çevre yolu, bağlantı yolu, köprü, tünel ve viyadüklere ayrı ayrı geçiş ücreti uygulanabilecek.

Akdamar Kilisesi için çevre düzenlemesi yapılıyor!

Türkiye'nin, Ermenistan ile olumlu ilişkiler kurmak istemesinin sembolü olarak, 2007'de restore ettirdiği Akdamar Kilisesi için çevre düzenlemesi yapılıyor

çevre denetimleri Haberi

çevre denetimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında açıklamalar yaptı.


Bakan Güllüce; ÇED yönetmeliğinin AB ile uyumlu hale getirildiğini, yeni yönetmeliğin AB ÇED direktifinden daha sıkı bir duruma geldiğini söyledi. Bakan Güllüce ayrıca kamuoyunda ÇED Yönetmeliği yapılan ve yazılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti; “AVM ve HES’lerin ÇED’den muaf olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor” dedi


“2014 yılında yatırım bedeli toplamda 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildi”

Bakanlık olarak 2014 yılında yatırım bedeli toplamda 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verdiklerini açıklayan Bakan Güllüce, proje bedeli 25 milyar TL olan 130 faaliyet için ise mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verdiklerini söyledi.

Bakan Güllüce; “130 faaliyete iade ve iptal kararı verildi,...