19 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar'dan sonra Binali Yıldırım da amele bakanlığını açıkladı!

Erdoğan Bayraktar'dan sonra Binali Yıldırım da amele bakanlığını açıkladı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Göreve geldiğimizde kendime bir sıfat buldum, 'ben amele bakanım' diye. Bu sıfatımla her zaman onur, gurur duydum" dedi



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Göreve geldiğimizde kendime bir sıfat buldum, ben ’amele bakanım’ diye. Bu sıfatımla her zaman onur, gurur duydum" dedi.

Yıldırım, Swissotel Grand Efes’te Gözlem Gazetesi tarafından düzenlenen Ekonomi ve Politikada Yükselen Portreler Büyük Ödülü Töreni’nde, bakan olarak 9 yıldır görev yaptığını, bu görev süresinin her faniye nasip olmayacağını söyledi.

Yatırımcı ve vatandaşının önünü açmak, Türkiye’yi Cumhuriyeti’nin 100. yılına başarıyla taşımak için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, Türkiye’deki bölünmüş yol hizmetlerini takip edenlerini "2023 Türkiyesi’nin ayak seslerini duyabileceğini" belirtti.
 

Göreve geldiğinde kendine bir sıfat yakıştırdığını anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Göreve geldiğimizde kendime bir sıfat buldum. Ben ’amele bakanım’ diye. Bu sıfatımla da her zaman onur, gurur duydum. 75 milyon insanın hizmetinde olmak, onların hayatını kolaylaştırmak ve yüzlerindeki mutluluğu görmek bana göre mutlulukların en büyüğüdür. Ülkemizde hizmet eden, taş üstüne taş koyan ve ülkemizi büyük Ata’nın işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine getirmek için gayret eden özel sektöre, kamu sektörüne ve sivil toplum kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz."

Bakan olarak 9 yıldır görev yaptığını, bu görev süresinin her faniye nasip olmayacağını kaydeden Yıldırım, "Türkiye’de ulaştırma bakanlarının ortalama görev süresinin 8 ay olduğunu düşünürsek, 9 yıl fena bir süre değil. Ancak ’mahkeme kadıya mülk değil’ diye bir tabir var. Bu görevleri geçmişte yapan meslektaşlarımız gibi biz de bırakacağız. Önemli olan hoş bir seda bırakmak" diye konuştu.

"Türkiye’nin otobanları bilişimin en büyük habercisidir"

Hava yolunu halkın yolu yapma mutluluğunun AK Parti Hükümeti’ne nasip olduğunu vurgulayan Binali Yıldırım, şöyle devam etti: "2002 yılında sadece 60 dış noktaya uçuş yapabilirken bugün 180 üzerinde noktaya uçuş yapabiliyoruz. Dolaylı bağlantılarla 1100 noktada bayrağımızı dalgalandıran bir marka olan THY gibi bir şirketimiz var. 3 noktaya sıkışan havacılığımızı 15 merkeze 47 hava alanına yaydık. İç hatlardaki yolcu sayısını 8,5 milyondan 58,5 milyona taşıdık. Gerçekten hava yolu halkın yolu oldu. Yarım asırdır unutulan, kaderine terk edilen demir yollarını da devlet politikasıyla bu ülkenin gündemine taşıdık. Yüksek hızlı tren özlemini yaptığımız hizmetlerle dindirdik."

Yıldırım, İzmir’in EXPO 2020 adaylığı ile ilgili yapılması gereken çok iş olduğunu,  İzmir  projelerine büyük önem verdiklerini de söyledi.

"Ödüllendirilmek bizim insanımızın pek alışkın olduğu bir şey değil" diye konuşan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Böylesine başarıların da ödüllendiriliyor olması bizi onurlandırılıyor. Bir o kadar da sorumluluğumuzu artırıyor, daha fazlasını başarmak için yeni sorumluluk veriyor. Bu ödülü ulaştırma hizmetinde çalışan, ıssız istasyonlarda insanımızın yolunu açan, bahtını açan 110 bin kişilik aile adına alıyorum." Binali Yıldırım, ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura’ya da "Burhan Bey göreve hazırlar, İzmir’de yeni bir iş, yeni bir yer istiyoruz. Hazır ol" dedi.

Özfatura da yaptığı konuşmada, İzmir’deki bazı grupların çalışmaları engellediğini savunarak, "İzmir’in müteşebbislere ihtiyacı var. İzmir’de bir avuç istemezükçü yatırımları engelliyor. Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’den milletvekili olması bizim için şans olmuştur. Bize düşen görev, yatırımlara sahip çıkmak olmalı" diye konuştu.

"35 İzmir Projesi" ile Bayındırlık ve Ulaştırma kategorisinde 2011 yılı Ekonomi ve Politikada Yükselen Portreler Ödülü’nü kazanan Yıldırım’a ödülünü eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura verdi.

Ödül kazananlar

Gözlem Gazetesi Yayın Kurulu ve Seçici Kurul Başkanı Gazeteci Yazar Öcal Uluç, törende yaptığı konuşmada laik, demokratik hukuk devletini savunma ilkesinden yola çıkarak çalıştıklarını söyledi.

Yıllardan beri ülkesine halkına büyük hizmet vermiş 6 Türk insanına ödül vermenin onurunu yaşadıklarını söyleyen Öcal Uluç, "Umuyorum ödül alanların başarısı artarak devam edecektir" dedi.

Törende, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İşletme Ekonomisi dalında ödül alan Paşabahçe Şişecam’ın Düzcam Grup Başkanı Gülsüm Azeri’ye ödülünü verdi.

AVM Yatırımları kategorisinde İdol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Acıtaş ödülünü Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu’ndan aldı. Turizm Otelcilik ve Rekreasyon kategorisinde Kaya Holding Onursal Başkanı Burhanettin Kaya’ya ödülünü Gözlem Gazetecisi Yayın Kurulu ve Seçisi Kurul Başkanı Öcal Uluç verdi.

Marka Yönetimi alanında ödül kazanan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın yerine ödülünü İzair Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Yüksel aldı.

Çağdaş Yerel Yönetim Politikaları alanında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ekonomi ve Politikada Yüksel Portreler Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Soyer’e ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi.

Yıldırım tören öncesi Anadolu Otizm Vakfı’nın mütevelli heyetinde yer almak üzere imza attı.

Atanamayan itfaiyecilerle konuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde göreve atanamayan itfaiyeciler tören çıkışında Binali Yıldırım’a belediyenin açtığı sınava girip kazandıklarını, buna rağmen atanamadıklarını, itfaiye memuru olarak göreve başlamak istediklerini iletti.

Bakan Yıldırım’ın yanında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da 286 itfaiye ihtiyacı için sınav açtıklarını ifade ederek, "İçişleri Bakanlığı’nın itfaiye sınavı ile yönetmeliğinde Danıştay belli maddeleri iptal etti. Biz arkadaşları bundan dolayı göreve başlatamıyoruz. İçişleri Bakanlığı yönetmeliğin düzeltilmesi için uğraşıyor. Eğitime sokamıyoruz, ancak şu anda idari eleman olarak başlatıyoruz" dedi.

Göreve atanamayan itfaiyeciler de idari personel olarak değil, itfaiye memuru görev yapmak istediklerini, bu nedenle çeşitli eylemler yaptıklarını söyledi.

Binali Yıldırım, "Konunun tarafları İçişleri Bakanlığı, asıl muhatabınız belediye başkanı. Mesele benim için çok yeni. Konuşalım belediye başkanımızla, valimizle. Kazandığınız bir hak varsa o hakkın zayi olması söz konusu olamaz. Sizin beklentiniz, sorunun çözülmesi. Konu anlaşıldı, sesinizi duyurmuş oldunuz. Biz de gereken desteği veririz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, daha sonra MHP İzmir İl Başkan Vekili Nurettin Tanrıverdi’nin vefatı nedeniyle MHP İl Başkanlığına taziye ziyaretinde bulundu. Yıldırım, İl Başkanı Necat Karataş ve partililere baş sağlığı dileğinde bulundu.

AA


Geri Dön