29 / 03 / 2024

Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mülklerinin devri konusunda Binali Yıldırım'ı 'aktif görev' almaya çağırdı!

Kocaoğlu, İl Özel İdaresi mülklerinin devri konusunda Binali Yıldırım'ı 'aktif görev' almaya çağırdı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçimlerden sonra kapatılacak İl Özel İdaresi'ne ait mülklerin devri konusunda AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı "aktif görev" almaya çağırdı...




Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaoğlu, yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, "30 Mart sonrası kapatılacak İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı konusunda AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım aktif görev alsın. Komisyon toplansın, tek maddelik karar alsın. Bunu imzalayalım. Kentin bir problemini hep birlikte çözelim" dedi. 


Kocaoğlu, kent gündeminin önemli konu başlıklarından biri olan İl Özel İdaresi'ne ait malların, İzmirli'nin malı olarak kalması için Binali Yıldırım'dan destek talep etti.


Bu konuda Yıldırım'ın yaptırım gücü olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Sayın Mustafa Toprak ile beraber hemen komisyonu toplasın, tek maddelik bir komisyon kararı alalım. Görevler Büyükşehir Belediyesine devredildiğine göre, bu malların da bize devredilmesi yönünde tek maddelik karar alsın. Binali Bey'in bunu sağlama gücü olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna karşı çıkacak bir tek kişi var, o da sayın Başbakan'dır. Binali Bey, sayın Başbakan'la konuşsun. Bunu imzalayalım. Kentin bir problemini hep birlikte çözelim" ifadelerini kullandı. 


İzmir'in trafik problemine de değinen Kocaoğlu, şunları kaydetti:


"Kentteki trafik problemi tamamen siyasidir. Sayın Vali Bey'in buna acilen el atması lazım. Göreve geldiğinden bu yana konuyu çözmesi için koordinasyon toplantısı yapmasını önerdim, halen bekliyorum. Trafik konusunda tek yetkili, İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik birimidir. Onlara talimat verecek olan da Sayın Mustafa Toprak'tır. Nasıl Kemeraltı'nda işportayla mücadelede destek oldular, olay çözüldü, aynı şekilde talimat versin bir haftada çözülür."


Hafta içi ihaleleri tamamlanan Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel Tesislerine yapılacak iki stat konusunda da eleştirilerde bulunan Aziz Kocaoğlu, statların "seçim oyunu" olduğunu savunarak, "10 yıldır Ankara'nın ne düşündüğünü bilen biriyim. Bu statlar yapılamayacak. Çeşitli nedenleri var, yapılamayacak" dedi. 


AA


Geri Dön