28 / 03 / 2024

Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nü 1 saat teftiş etti!

Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nü 1 saat teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni çalışma ofisi olarak kullanacağı Vahdettin Köşkü’nü 1 saati aşkın bir sürede teftiş etti. Köşk'teki çalışmalar sürerken, bölgede trafik de yeniden düzenleniyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni çalışma ofisi Vahdettin Köşkü’nde incelemelerde bulundu.


Cuma namazını Çengelköy Kerem Aydınlar Camii’nde kılan Erdoğan, namazdan sonra caminin hemen yanı başında restorasyon çalışmaları bitme noktasına gelen Vahdettin Köşkü’nü teftiş etti. 


Erdoğan’ın incelemeleri yaklaşık bir saat sürdü. 


Erdoğan, selefi Abdullah Gül’ün kullandığı Huber Köşkü yerine İstanbul’daki çalışmaları sırasında Vahdettin Köşkü’nü kullanacak. 


Son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in tahta geçmeden önce yaşadığı Vahdettin Köşkü, Çengelköy’de Boğaz’ı tepeden gören 70 dönümlük arazide bulunuyor. 


Köşk’ün restorasyonunu  TOKİ  ve Vakıflar Genel Müdürlüğü yapıyor. 


Arazide bir helikopter pisti de bulunacak. 


Bölgede trafik de yeniden düzenleniyor. 


Resmî Gazete’de yayımlanan plana göre Boğaziçi Sahil Şeridi İmar Planı ve Vahdettin Köşkü ve Çevresi Yol Düzenlemesi Projesi kapsamında vatandaşların arazilerinden 61 parselde, 2 metrekareden 197 metrekaresi kadarı istimlak yapılacak. 


Düzenlemeyle Çengelköy’deki trafik ışıkları kaldırılarak Çengelköy-Boğaziçi Köprüsü yönünde trafik tek taraflı olacak. 


İBB tarafından daha önce kamulaştırılan ve halen otopark olarak kullanılan 28 dönümlük araziye de iki katlı yer altı otoparkı yapılacak.


Zaman




Geri Dön