27 / 04 / 2024

Erdoğan'dan dikkat çeken dolar ve enflasyon yorumu! Tarih vererek rakamı açıkladı

Erdoğan'dan dikkat çeken dolar ve enflasyon yorumu! Tarih vererek rakamı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası'nın önceki gün açıkladığı yılsonu enflasyon beklentisi rakamlarını değerlendirdi. Erdoğan, yüksek enflasyonun Mayıs'tan itibaren düşmesini beklediklerini ifade etti. Erdoğan döviz kuruyla ilgili de konuştu



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Buna göre; Merkez Bankası, 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'den yüzde 42,8'e çıkardı. Erdoğan, Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini değerlendirdi. Erdoğan, "Elbette bu sorunun bizim vatandaşlarımız açısından oluşturduğu sıkıntıların farkındayız ve bunların giderilmesi için ne gerekiyorsa onu yapmanın gayreti içindeyiz. Bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz, gerekli tedbirleri alıyoruz." dedi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön