26 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KYK borcuna zam ve enflasyon çıkışı! KYK borçları silinecek mi?

Sosyal medyada başlayan ve Türkiye'nin gündemine oturan KYK borçlarına gelen aşıır zamlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündemine geldi. 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde Saraçhane'de konuyla ilgili konuşan Erdoğan, gençlerin merak ettiği konular hakkında konuştu.



Üniversite öğrencilerinin eğitim haytları döneminde aldıkları öğrenim kredilerine gelen Üretici Enflasyonu’na endeksli faiz yükü sosyal medyada gündem oldu. Öğrencilerin aşırı faize karşı yaptıkları paylaşımlar ndeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu KYK borçlarının ödenmesine ilişkin bir çalışma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a öönümüzdeki 18 Temmuz'da yapılacak sunulacak taslak çalışmasının ardından Erdoğan'ın KYK borçlarıyla ilgili çalışmanın detaylarını kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz'un 6. yıldönümünde Saraçhane'de düzenlenen etkinlik kapsamında KYK borçlarıyla ilgili mesajlar verdi. Erdoğan, ilk kabine toplantısında KYK borçlarıyla ilgili açıklamayı yapacaklarını gençlerin faiz ve enflasyona ezdirilmeyeceğini açıkladı. "Faize karşı olan iktidarın kendileri" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "İlk kabine toplantısından sonra bu konuyla ilgili açıklamayı yapacağız. Faize karşı olan bir iktidarız. Gençlerii faize hatta daha da ileri gidiyorum enflasyona kurban etmeyeceğiz. Yapılacak çalışmanın detaylarını açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön